keskiviikko 8. elokuuta 2012

Matkalla koleus

Olin tänään yksin iltavuorossa töissä ja työvuoroni venyi normaalia pidempään. Puoli yhdeksän jälkeen raahustin ulos sateeseen ja kaupan kautta kotiin, sillä treeneihin en tänään kerennyt. Pyöräillessäni Jyväsjärven rannassa mietin tarvitsevani hansikkaita. Hui! Ensimmäistä kertaa tänä syksynä tai kesänä  ajattelen hansikkaita. On ensimmäinen ilta, joka tuntuu syksyltä. Vaikka nautinkin syksystä ei sen tarvitsisi vielä tulla. Laitoin saunan lämpenemään, vetäisin jalkaan äidin tekemät uudet sukkani ja avasin tietokoneen. Tee on hautumassa ja nautin olostani yksin kotona sohvalle hautautuneena. Joonalla on nyt kolmen viikon kesäloma ja hän lähteä päräytti mummoa ja vaaria moikkaamaan muutamaksi päiväksi. Joskus omasta ajasta nauttiminen tekee todella hyvää.

Eilen vietettiin Joonan kanssa leffailtaa. Kävimme katsomassa Finnkinon kuukauden elokuvan Matkalla. Oli todella erikoinen leffa. Nautin ihanista kohtauksista ja upeasta värien käytöstä. Huumori oli omalla tavallaan hyvää, ei kuitenkaan sellaista jolle olisi nauranut silmät vettä valuen, mutta huumori puri kuitenkin hitaasti. Jo elokuvan alku oli todella kaunis ja en muista milloin viimeksi leffan alku olisi tehnyt minuun noin suuren vaikutuksen. Leffa oli paikoin melko rankkaakin materiaalia sisältävä, mutta silti päälimmäisenä mieleen jäi kauniit kohtaukset.  Isoilta nimiltä odottaa usein hyviä roolisuorituksia ja monesti kokonaisuuteen pettyy jos isoja nimiä on useita. Tässä leffassa kyllä isot nimet eivät aiheuttaneet liiallista roolisuoritusten kyttäystä vaan nimekkäät näyttelijät hoitivat hommansa. Pisteet täytyy antaa etenkin Kristen Stewartille, jota en osannut kuvitella 40- ja 50-luvun taitteeseen sijoittuvaan leffaan, Stewartin suoritus toimi eikä liikaa muistuttanut Bellaa Twilightista ( Lumikki ja Metsästäjä- leffassa Bellan piirteitä oli selvästi liikaa havaittavissa.) Ja Ainakin Stewartille sopi vaaleampi hiusväri. Paljasti neiti myös puolella valtakuntaa koko kauneutensa, ehkä muutaman kerran liikaakin!

Nyt saunaan lämmittelemään ja toivomaan että kesä jatkuisi vielä ainakin muutaman viikon. Parin viikon päästä voin toivottaa syksyn hyvillä mielin tervetulleeksi.

-Marika

Äiti rakas huolehtii palelevista varpaistani <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3