torstai 2. elokuuta 2012

Blueberry Racing

Kävin pikkusiskoni kanssa mustikassa tiistaina. Mentiin siihen samaan ja tuttuun paikkaan lapsuuskodin tuntumassa missä ollaan lapsena käyty äidin kanssa. Verestettiin vanhoja muistoja. Oli hauskaa istua tunnin verran mättäällä, poimia mustikoita ja muistella kuinka sisko pienenä söi omasta pienestä kupistaan mustikat ja kävi hakemassa lisää äidin astiasta, jotta oma ei olisi tyhjä kun päästiin kotiin. Muisteltiin myös meidän vanhaa Donna koiraa,  joka oli näillä reissuilla mukana ja söi mustikat suoraan varvuista.

Tämä mustikka reissu oli viimeinen tässä kyseisessä metsässä, koska metsä on kaavoitettu ja ensi vuonna sitä ei enää ole. Metsässä oli todella paljon mustikoita, varvut oikein viistivät maata mustikoiden painosta. Äitini sanoa tokaisi ääneen, että tämä kyseinen metsä tietää antavansa viimeisen satonsa. Tuskin aivan näin mutta ihana ajatus tuo olisi.

Fakta on kuitenkin se, että metsät ovat tänä vuonna täynnä mustikoita ja sinne ne jäävät, nykyään kun on niin helppo ostaa marjat suoraan pakasteesta. Harmittaa  kuitenkin se kuinka paljon marjoja jää metsiin. Loppujen lopuksi olisi todella helppoa ja mukavaa hommaa käydä sieltä muutama rasia keräämässä ja laittaa talveksi pakkaseen. Mieltähän se lämmittää kun saa valmistaa jotain itse poimituista marjoista.


Ei montaa mustikka mahtunut kouraan kun olivat niin isoja.
Tunnin saldo käsin poimittuna. Me ei poimijoita käytetä, eipähän tarvitse erikseen puhdistaa marjoja! :D








Neste rallit, Neste rallit, tänään ne alkoivat. Jyväskylässä on taas säpinää. Moni paikallinen täällä puhuu negatiivisesti ralleista ja kaasuttaa kuin rallikuski konsanaan pois rallikansan jaloista. Minusta on ihanaa kun täällä kerrankin on elämää ja vähän kansainvälisempää meininkiä! Parasta tässä on, että asun aivan rallitohinan ytimessä, service parkin kupeessa, ei tarvitse kuin avata parvekkeen ovi ja ralliradio on päällä. Eipähän tarvitse asentaa  radiota oikealle taajuudelle.

Luulenpa, että täytyy käydä viikonloppuna rallien yöelämä katsastamassa.

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3