lauantai 4. huhtikuuta 2015

HUIKEISSA MAISEMISSA - SVEITSI OSA 4

Tällä reissullamme emme voineet välttyä huikeilta maisemilta. Majapaikastamme oli lyhyt matka useampaan laskettelukeskukseen ja päädyimme kurkistamaan Haslibergin maisemat! Alpit olivat ympäröineet meitä jo pari päivää ja sekoittaneet ainakin minun kykyni hahmottaa etäisyyksiä. Tällä kertaa pääsimme oikeasti haukkomaan henkeämme Alpeilla, kyllä nämä maisemat vain saivat minut hiljaiseksi ja tuntemaan itseni hyvin pieneksi. Pällistelin maisemia pitkän tovin huikean kovassa tuulessa ja annoin mielen levätä.

Olen ulkoilmaihminen ja kyllä tälläisistä maisemista ja pitkästä ulkona vietetystä päivästä saa hyvin energiaa! Hymy oli herkässä koko päivän ja nauroin enemmän kuin aikoihin. Raikas ilma, "pieni sporttihetki" (josta lisää myöhemmin) ja ystävät, näitä osaan todellakin arvostaa. Ainut asia, joka tässä päivässä harmitti minua, oli se kun olisin niin mielelläni vuokrannut laudan ja painellut alas täydellisiä rinteitä! Ehkä rupean lämmittelemään Elviiriä ja Jannea ajatuksesta, että majoittaisivat minut ensi talvenakin niin pääsisin rinteeseen laudan kanssa! ;) Onneksi vauhdin ja vaarallisten tilanteiden innostustani helpottitämä "pieni sporttihetkemme"!

Jos jotakuta kiinnostaa Sveitsin hintataso, niin Sveitsi on kallis paikka. Hissilippumme, jolla menimme tsekkaaman maisemia 3000 metriin oli noin 45 euron tuntumassa (Sveitsissä käytössä on frangi, mutta käytän noin hintoja euroksi muutettuna). Muistaakseni laudan vuokraaminen oli noin 60-70 euroa, joten ehdottomasti omat välineet mukaan rinteeseen! Halvempaa on kuljettaa omat välineet lentokoneessa. Ruoka ja juoma olivat myös melkoisen hinnakasta tällä reissulla, 300 gramman kanapaketti marketista oli noin 6-7 euroa ja ravintolassa lähdevesi oli helposti 5 euroa.

Juna vei meidät näppärästi lähes perille laskettelukeskukseen. Junamatkalla saimme nauttia upeista maisemista, mutta eivät nämä maisemat vedä vertoja Alppien lumimaisemille!Energistä pääsiäistä kaikille! <3

-Marika2 kommenttia:

  1. Ihan mielettömiä kuvia, varsinkin tuo tokavika! Huikea! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii kiitos! Se tokavika kuva on muuten otettu goprolla, siksi kännykkä kädessä kun käytin sitä kaukosäätimenä ;D

      Poista

<3