sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

TÄHDET TÄHDET

Ystäväni on töissä Tähdet Tähdet - ohjelmassa ja hänen kautta minulle ja Joonalle tarjoutui tilaisuus käydä katsomassa yksi jakso livenä paikan päällä, Sipoossa. Tartuttiin tilaisuuteen ja yhdistettiin tämä mahdollisuus viime viikonlopun Helsingin vierailuuni Joonan luona. Katson nykyään hyvin vähän televisiota, mutta tämä formaatti oli minulle entuudestaan tuttu. Oli hauskaa nähdä miten tälläiset livetelevisio-ohjelmat hoidetaan ja kuinka kiireistä kaikki on. Mietin ennen paikan päälle saapumista, että kuinka se aika kulutetaan mainostauoilla. Kotona mainostauot ovat pitkiä, mutta liveyleisössä ne kuluivat hujauksessa ohjeita kuunnellessa tai vesilasia hakiessa. Ei kunnolla olisi vessaan kerinnyt, ja jos olisi lähetys jatkunut ennen vessasta takaisin tuloa olisi yleisöön päässyt vasta seuraavalla katkolla.

Kädet olivat punaiset ja hellänä kaikesta siitä taputtamisesta. Ääntä sai yleisössä pitää milloin halusi ja taputtaminen oli suotavaa, mutta ei pakollista. Niin sitä kuitenkin huomasi taputtavansa lähes kokoajan, ilman että siihen edes kehoitettiin. Kameroita oli kaikkialla ja harvoja kiellettyjä asioita lähetyksen aikana oli yleisössä seisominen. Liveshown alkaessa en ihmetellyt lainkaan miksi seisominen oli kiellettyä showssa, sillä nuo isot kamerat olivat niin järkälemäisiä, että jos sellainen olisi kumahtanut takaraivoon olisi sairaalareissu ollut varmasti tiedossa.

Hassukokemus, kaikinpuolin. Täytyy kuitenkin sanoa, että kyllä kaikki näyttää televisiossa paljon paljon isommalta ja hienommalta. Valoshowt ja lauluesitykset olivat upeita paikanpäällä, mutta kyllä lava näyttää paljon isommalta television välityksellä. Olin todella positiivisesti yllättynyt siitä kuinka hyvältä laulut kuulostivat livenä. Ehkä se johtui siitä, että viime viikolla vuorossa oli soul-kappaleita. Veikkaan, että tuleva suomiräp-jakso ei ole livenä yleisössä yhtä vakuuttavaa kuultavaa. Tai sitten on ja homma vaan toimii paikanpäällä niinkuin pitääkin!

Valitettavasti meidän järkkäri unohtui autoon, joten tällä kertaa kuvat ovat laatua iphone.
Kiitos Sirpula tästä kokemuksesta! Olit tehnyt makeaa duunia tanssijoiden vaatteiden kanssa <3 Kyllä tämä oli taas yksi kokemus lisää, kannatti lähteä kurkistamaan miten näitä juttuja tehdään :)

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3