sunnuntai 2. elokuuta 2015

WAKEBOARDING

Kävimme testaamassa Jyväsjärven rantaan tänä kesänä avattua wakeboarding kaapelirataa. Olen wakeboardannut aiemminkin, mutta ainoastaan veneen perässä. Olen aina ollut hyvä vesiurheilussa, mutta silti minua hieman jännitti lähteä kokeilemaan kaapelirataa. Itselläni ei ollut hajuakaan siitä kuinka erilaista olisi painella menemään kaapelissa laudan kanssa.  Innolla, mutta pienellä jännityksellä päädyin siis testaamaan rataa!

Katsoin hetken aikaa kun ystäväni menivät radalla ja totesin heillä homman toimivan, joten ehkä minullakaan ei olisi hätää. Eikä ollutkaan. Homma sujui hyvin, lukuun ottamatta kapeassa tilassa kääntymistä radan toisessa päässä (radan toinen pää on ahdas, minkä takia kääntymistä suositellaan vain toiseen suuntaan. Eli juuri meikäläisen heikommalle puolelle). Eipä tästä lannistuta, vesi on kiva elementti ja jos vähän hörpätään uppeluksiin niin ei muutakuin kapulaan kiinni uudestaan ja kohti radan toista päätä!

Olihan kaapeliradalla veikkaaminen erilaista kuin veneen perässä kun on boxia ja estettä sekä silmukkakäännöstä, mutta pääpirteet on ehdottomasti samat. Jokainen joka veneellä pääsee laudalle, pääsee kyllä kaapelillakin. Hauskaa hommaa kun seura on hyvää ja kunnon sää on aina plussaa. Toisaalta tässä lajissa kastuu anyway, joten mitäpä pieni sade tässä edes haittaisi!

Itse pidän enemmän veneen perässä veikkaamisesta, mutta on pakko myöntää boxien ja esteiden olevan kyllä kutkuttavan jänniä ja siistejä. Ehkäpä innostus esteisiin kasvaisi kun pääsisi muutaman kerran uudestaan kokeilemaan kaapelissa. Rämäpää kun olen niin olihan sitä pakko muutamat hypyt  testata jo ekalla kaapelikerrallakin! Valitettavasti muuttoni Italiaan lähestyy, joten tänä kesänä en kerkeä uudestaan kokeilemaan, mutta pääsin kuitenkin edes kerran tänä kesänä ulkoiluttamaan märkkäriäni wakeboardingin merkeissä. Jos olen palannut Jyväskylään ensi kesäksi niin ehdottomasti uusiksi ja useasti! Suosittelen kokeilemaan! Onkohan tähän Gr8wake mestaan kausikorttia saatavilla? ;)Enää viikko Suomessa ja sitten kohti Italiaa! Kuinka tämä aika hurahtikaan näin nopeasti!

-Marika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3