perjantai 4. joulukuuta 2015

OLIIVIN POIMINTA

Tovi takaperin pääsin kokeilemaan yhden päivän ajan oliivin poimintaa. Tämä oli taas niitä asioita, joista minulla ei ollut etukäteen mitään tietoa. Hieno kokemus ja niitähän minä tänne Italiaan tulin ennen kaikkea hakemaan.

Kuinka näitä oliiveja sitten poimittiin? Lyhyesti ja ytimekkäästi näin: Kuljetimme oliivipuille ison verkon, joka pyöräytettiin tiiviisti oliivipuun ympärille. Oliivit kerättiin/pudotettiin käsin tai "haravan" avulla verkolle, jonka jälkeen verkkoa nosteltiin niin, että oliivit kasaantuivat yhteen kohtaan verkossa. Verkkoa liikuteltiin puiden välillä ja lopuksi oliivit kasattiin laatikoihin ja kuljetettiin paikalliseen puristamoon, jossa öljy saadaan aikaiseksi. Täällä Toscanassa oliivit menevät pääasiassa öljyksi, eivätkä sellaisenaan syötäväksi.

Kivaa hommaa näin pienellä pintaraapaisulla. Meillä täällä Candiallella oliivipuita ei ole hurjan isoja määriä, joten oliivin poiminta oli suoritettu noin neljässä päivässä. Olin onnekas kun pääsin yhtenä sunnuntaina testamaan kuinka tämäkin homma toimi. Kyllä se vain on niin että kaikkiin uusiin haasteisiin on tartuttava!


Täällä Toscanassa ollessani olen oppinut arvostamaan hyvää oliiviöljyä. Saa nähdä miten käy kun palaan jossain vaiheessa Suomeen!

-Marika

2 kommenttia:

<3