torstai 3. joulukuuta 2015

CINQUE TERRE - CORNIGLIA

Teimme pikaisen muutaman tunnin reissun Vernazzan viereiseen kylään Cornigliaan. Kuljimme kylän läpi ja lounastimme aivan ihanassa kahvilassa. Kurkistimme myös Corniglian sataman, koska minulla on jokin outo tarve päästä lähelle vettä kun olen reissussa. Täytyy kyllä myöntää, että Vernazzan satama on viihtyisämpi kuin Corneglian.

Näin nopealla silmäyksellä eroja Vernazzaan oli melkoisesti. Kadut olivat huomattavasti leveämpiä ja helpompi kulkuisia, portaita löytyi mutta ehkä hieman vähemmän. Kadut näyttivät uudemmilta ja kaikkialla ovien pielissä oli erilaisia koristeita. Paljon simpukoita, pikku tonttuja ja kaikenlaista muuta nerokasta oli ripusteltu ja aseteltu nätisti joka puolelle. Useampi ravintola oli auki ja näin sesonkiajan ulkopuolella turistejakin näkyi Cornigliassa enemmän kuin Vernazzassa.

Rakastuin lounaspaikkaamme Terra Rossaan. Suloinen pieni enoteca, jossa oli pieni terassi appelsiinipuun alla. Terassi oli koristeltu itsetehdyillä paperilappusilla, joissa oli päivän menun lisäksi piristäviä mietteitä. Omistaja oli pirteä nainen, joka palveli asiakkaat hyväntuulisesti. Tuttuun italialaiseen tapaan ruoka oli homemade. Tätä kahvilaa/enotecaa et todellakaan pysty ohittamaan jos saavut päätietä pitkin Gornigliaan. Terre Rossa sijaitsee aivan Gorniglian alussa ja vaikka paikka on pieni niin tämän enotecan kyllä näkee ja pistää merkille. Suosittelen lämpimästi.













Tänään alkaa neljän päivän intensiivinen työputki, mutta sen jaksaa hyvin painaa yötä myöten kun on lomaillut kolme päivää pitkin poikin Toscanaa. Itseasiassa olen viimeisen kuukauden ajan käyttänyt vapaapäiväni hyvin tehokkaasti reissaten, joten postauksia on rästissä vaikka minkälaisista kohteista. Jos siis mielesi halajaa Italiaan kannattaa pysyä kuulolla hyvien matkatipsien takia.


-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3