keskiviikko 2. joulukuuta 2015

CINQUE TERRE - VERNAZZASTA MONTEROSSOON

Cinque Terre on tunnettu loistavista patikointireiteistään. Kylien välillä kulkee reilun tunnin ja kahden tunnin mittaisia vaellusreittejä, jotka kulkevat korkealla vuorenrinteillä. Aiemmassa postauksessa mainitsin Vernazzan portaikot, joita Vernazzassa on hurjat määrät. No,  portaat jatkuvat myös vaellusreiteillä. Raikkaan meri-ilman lisäksi saa myös hyvän pepputreenin! Upeat maisemat ovat mahtavat ja reitin varrella saa ihastella sekä viinitarhoja että merimaisemaa.

Vernazzan ja Monterosson välisellä reitillä näimme paljon hauskannäköisiä laitteita, jotka olivat tarkoitettu viinirypälelaatikoiden kuljetukseen. Näitä laitteita pällistellessä tajusin, kuinka helppoa rypäleiden poimiminen täällä Toscanassa oikein on. Ei ole hurjia rinteitä ( on täälläkin mäkisiä paikkoja viinitarhoille, mutta ei todellakaan samanlaisia kuin Cinque Terressä ), joissa joutuu keräämään rypäleitä todella ihmeellisissä asennoissa. Laatikoiden kuljetus näin hankalassa maastossa on tosiaan erilaista kuin meillä täällä. Meillä laatikoita voidaan kuljettaa traktorilla, jolloin laatikoita ei tarvitse kantaa käsin kovinkaan pitkiä matkoja, mutta Cinque Terressä traktorin saaminen tuollaisiin jyrkkiin rinteisiin olisi mahdotonta. Siispä oli melkoisia vekottimia keksitty laatikoiden kuljetukseen!

Meillä kävi kyllä loistava tuuri reissumme ajankohdan suhteen. Emme reissanneet sesonkiaikaan, joten vältyimme vaellusreittien maksuilta. Kyllä luit oikein, Cinque Terressä näiden reittien käytöstä tarvitsee maksaa. Sesonkiaika oli kuitenkin ohi, joten vältyimme rahojen pyöritykseltä ja saimme liikkua ilmaiseksi. Kelitkin olivat puolellamme ja tämän patikoinnin tarkeni hyvin t-paidassa!










 


Jos mielesi halajaa Cinque Terreen niin älä ota reissua pelkästään rantakohteena vaan pulita pieni summa vaellusreiteistä! Nämä reitit ovat taatusti joka pennin arvoisia!

-Marika

2 kommenttia:

<3