keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Quad-päivä Boa Vistan pohjois-osassa

Reissun lopussa totesimme Joonan kanssa, että emme ole nähneet saaren pohjois-osaa lainkaan. Tuumasta toimeen siis ja hyppäsimme mönkijän kyytiin! Ajoimme saaren läpi aivan Boa Vistan pohjois päähän. Maisemat vaihtuivat hiekasta, kallioon ja hieman vihreämpään aika ajoin. Lämmintä riitti ja mönkijällä piti ajaa välillä oikea jalka ylhäällä, jottei moottori kuumenna säärtä liikaa. Hiekka pöllysi niin, että aurinkolasit olivat pakolliset ja huivikin kannatti olla suun edessä. Valitsin hieman huonon paidan reissuun, sillä valkoinen paita ei tosiaan ollut valkoinen kun olimme retkemme tehneet!

Maisemat olivat upeita, aika ajoin jopa henkeä salpaavia. Hetken aikaa pysähdyimme ihastelemaan Santa Maria hylkyä, alusta joka haaksirikkoutui Boa Vistan rannikolle 1968. Parin vuoden takaisissa kuvissa hylystä oli huomattavasti enemmän jäljellä kuin nyt. Oppaamme kertoi, että suolavesi kuluttaa hylkyä nykyään niin kovaa vauhtia, että sitä tuskin enää on lainkaan jäljellä viiden vuoden päästä.








Hauskaa oli ja mönkijällä pääsee kyllä vaikka minkälaisista paikoista. Välillä oikein hirvitti kuopat ja mäet, joista en uskonut mönkijän pääsevän, mutta niin vain näppärästi ja keveästi tuo vempele meitä kuljetti.

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3