keskiviikko 18. toukokuuta 2016

VIIMEISET HIIHDOT ITALIASSA

Nyt olen saanut kokea Alpit täällä Italiassa useammin kuin laki sallii! Olen onnekas kun saan täällä viikottain nähdä ja kokea jotain uutta ja nautin jokaisesta hetkestä. Alpit on nyt nähty ja koluttu ja hiihtoladut suksittu useaan otteeseen, nyt on aika siirtyä kesätunnelmiin ja unohtaa nietokset. Nietoksista voin nauttia sitten ensi talvena kotisuomessa.  Keuhkot tykkäsivät tästä hiihtorääkistä, tuntui hyvältä hypätä oman fillarin selkään hiihtoviikon jälkeen ja saada henki kulkemaan kunnolla näissä Chiantin mäkisissä maisemissa, täällä Toscanassa. En todella uskonut että sanoisin että henki kulkee Italiassa pyöräillessä, mutta ilmeisesti kehoni alkaa tottumaan täällä oloon. Tai sitten jos henki kulkee liian hyvin niin täytyy pistää isompaa vaihdetta silmään ja käyttää sitä pakaraa hieman tehokkaammin fillaroidessa! ;)

Tällä Alppien reissulla skippasin rinteet kokonaan. Olimme reissussa vikoina rinteiden aukiolopäivinä ja rehellisesti sanottuna rinteet eivät houkutelleet lautailuun ( Come on, sanoinko juuri että Alppien rinteet ei houkutellut!? Mitä minulle on tapahtunut täällä Italiassa! ). Rinteet olivat melkoisen sohjoiset kevätauringon jäljiltä ja yksikin kunnon pannutus olisi tietänyt märkiä kamoja! Enhän minä siis pannuta laudan kanssa ikinä, mutta.. ;) Hiihtoladut olivat puolestaan loistavassa kunnossa ja nautin täysillä kun pääsin aamuauringossa hiihtämään vasta lanatuilla laduilla. Suksi luisti ja tämä neiti hymyili!

Vinkkinä siis teille jotka suunnittelette matkoja Alpeille; syksyllä maisemat ovat upeat ja puitteet ovat täydelliset mountain bikingiin. Jos pidät enemmän rinteissä pyörimisestä niin talvi  on ehdottomasti parasta aikaa sinulle. Kevätauringossa suosittelen taas hiihtoa, rinteet voivat silloin jäädä taka-alalle. Maisemat ovat aina jotain henkeä salpaavaa ja tekemistä riittää aina, jos vain urheilu kiinnostaa. Oma suosikki ajankohtani on ehdottomasti syksy, etenkin Alpe di Siusista puhuttaessa!


Jos päädytte tänne suunnalle lomailemaan niin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ruoka on paikalliset letut. Lettujen sisään on laitettu rusinoita ja päällä mahtisuuri kerros tomusokeria, sekä oman valinnan mukaan joko omena- tai puolukkahillo. Luoja sentään kun olen tälläinen herkkupeppu, olisin voinut elää näillä letuilla koko viikon!

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3