torstai 15. toukokuuta 2014

PARKOUR KOKEILUA

Olen niitä ihmisiä joita ei tarvitse kauaa houkutella uusien asioiden pariin, varsinkin jos kyse on urheilusta. Muutama viikko takaperin pääsin taas kokeilemaan itselleni täysin tuntematonta lajia, parkouria. Olin viime talvena tehnyt veljelleni lupauksen, että tänä kesänä lupaan lähteä hänen opetukseensa parkourissa. Veljeni siis harrastaa tätä lajia ja pienellä jännityksellä lunastin lupaukseni Viitasaaren parkourpuistossa pääsiäisen tuntumassa.

Oma vahvuuteni urheilussa on ehdottomasti kestävyys, mutta tätä lajia kokeillessa oli naisen nöyryttävä ja todettava, että nopeasti puhaltelin polviini nojaten ja hengitys kävi hyvinkin raskaaksi. Paljon hyppyjä ja suunnanmuutoksia! Super hauskaa, mutta äärimmäisen raskasta. Sykkeet nousivat korkealle nopeasti ja jokaisessa pienessäkin liikkeessä ja loikassa tarvittiin äärimmäistä keskivartalon hallintaa. Omaan omasta mielestäni hyvän tasapainon, mutta kun lisättiinkin tasapainoiluun kapea kävelypuomi ja reilu metri korkeutta maasta niin johan rupesi naista huojuttamaan, vatsalihaksissa tuntumaan ja hiki valumaan kasvoja pitkin! Ystäväni tietävät että hikoilen hyvin vähän, joten Milla jos luet tätä niin nyt on löytynyt laji, jossa minäkin HIKOILEN kuin pieni sika! Hikoilin siis hitaassa kävelyssä reilun metrin korkeudessa! Rankkaa hommaa!

Omia heikkoja alueita urheilussa on äärimmäisen huono liikkuvuus! Tässä lajissa se tuntui olevan todellinen miinus kun jalat pitäis taipua hypyissä vaikka minne suuntaan ja jokaisen raajan jatkaa liikettä ties minne! Blondia vietiin kuin pässiä narussa ja veli sai nauraa höröttää vähän väliä kun pyllähtelin sinne tänne. Pääasia oli kuitenkin, että hauskaa oli ja sain viettää laatuaikaa veljeni kanssa. Lupauduin vielä uudestaankin kesän aikana kokeilemaan lajia veljeni kanssa. Vaikka suunnatonta paloa ei lajiin syntynyt niin tehokasta ja monipuolista treeniä tämä ehdottomasti oli ja joudun varmaan salaa treenaaman hyppyjä puiston pöydillä, jotta en ole niin urpo ensi kerralla! Heitänkin veljelleni haasteen, että lupaan tulla hänen oppiinsa parkourin parissa uudestaankin jos velipoika suostuu vetämään kanssani minun suunnitteleman mökkitreenin tänä kesänä! WATCH OUT velikulta!

Tässä teille pieni kooste meidän parkour-päivästämme Viitasaarella.



Urheilurikasta kesää kaikille!

-Marika

2 kommenttia:

<3