perjantai 6. syyskuuta 2013

Kadotettu ja löydetty

Olen syksyn innoittamana juossut ympäri kauppoja etsien kaikkea ihanaa syksyyn kuuluvaa, kynttilöitä, huiveja, muhkeaa neuletta, uutta tuoksua sekä huulipunaa. Neuleen etsiminen on joka vuotinen ongelma. Joka syksy on muhkea neule ostoslistallani, mutta leveille hartioilleni ( vai onko kyse olemattomasta lantiosta? ) on hyvin haastava löytää kauniisti laskeutuvaa pitkää neuletta, joka pelastaisi pukeutumiskriisi-päiväni silloin kuin olen laiska. Loppujen lopuksi yleensä kerran vuoteen neuleen löydän, mutta värimieltymys muuttuu aina seuraavana vuonna. Tänä vuonna hankintalistallani on valkoinen neule.

Olen salaa haaveillut pehmeästä tuoksusta, jossa olisi häivähdys vaniljaa. Minulla on lapsesta asti ollut kovia migreenejä, jotka valot ja tuoksut helposti laukaisevat. Minulle sopivien tuoksujen etsiminen on siis haastavaa. Löydän ihana tuoksun, testaan sitä iholle ja kouristelen hetken päästä näköhaittojen, oksentelun ja pääkivun kanssa. Vaniljapohjaiset tuoksut saavat minulle usein migreenin. Nyt salainen haaveni toteutui. Löysin vihdoin uuden tuoksun, jossa on vain häivähdys vaniljaa! Giorgio Armanin uusi Si-tuoksu on juuri sitä mitä etsinkin. Tuoksun pohjana on mustaherukka, joka tekee tuoksusta hieman raikkaamman kuin perus vaniljatuoksut. Ah, I'm in LOVE ( ja Joona myös)!

Vaikka ostosreissullani minulla kävikin tuuri tuoksun kanssa huulipunan kanssa ei meinannut onnistua millään. Normaalista syksyn villityksestä poiketen en etsinyt itselleni uutta punasävyä vaan lähdin hakemaan vanhaa luottopunaani, luumun sävyistä Dioria. Tallustin luottavaisin mielin Sokoksen Dior-hyllylle ja totesin sävyn 862 olevan poissa! Kokonaan POISSA! Löysin myyjän käsiini ja vastauksena sain, että kyseisen sävyn valmistus on lopetettu. Kohteliaasti minulle ehdotettiin muita sävyjä, mutta vastaavaa tarpeeksi viileää sävyä ei ollut saatavilla, eikä myöskään rohkeampaa tummempaa tai enemmän violettiin taittavaa mattapunaa. Pettyneenä poistuin paikalta ja kiersin epätoivoisena Jyväskylän keskustan muut kosmetiikkaputiikit. Lopulta löysin kyseisen sävyn Kicksistä, heillä oli pari punaa vielä jäljellä sävyjen uusimisen jäljiltä. Joudunko käydä ostamassa heiltä pari jäljelle jäänyttä etten ole pulassa myöhemmin?

Ehdottamasti parhaan fiiliksen syksyyn olen saanut kadotetun ystävyyden löytymisestä. Lapsena ja vielä lukiossakin minulla oli paras ystävä, jonka kanssa pukeuduimme samanlaisiin paitoihin koulukuvaan, leikkautimme otsahiukset ja karkasimme öisin skootteriajeluille. Jostain syystä tiemme erkani viitisen vuotta sitten. Emme koskaan ole riidelleet eikä meidän kummankaan mielestä meille tullut mitään virallista välien katkeamista. Jotenkin kuitenkin ajauduimme eri suuntiin, emmekä nähneet toisiamme edes vilaukselta lähes viiteen vuoteen. Viime maanantaina asioihin tuli muutos ja olen tästä hyvin onnellinen! Kävimme ystäväni kanssa kahvilla, jossa aikaa kului kolme tuntia. Kolmessa tunnissa kävimme läpi viiden vuoden tapahtumia ja pohdittiin, mitä oikein välillämme tapahtui. Kumpikaan ei tosiaan osannut sanoa syytä välien kylmenemiseen. Ihaninta tässä kahvittelussa kuitenkin oli, että molemmat meistä oli samoja ihmisiä kuin viisi vuotta sitten ja juttu luisti kuin ei oltaisi päivääkään erossa oltu. Toki molemmat olemme kasvaneet ja pieniä muutoksia toki on tullut ja elämä vienyt suuntaan ja toiseen. Pohjimmiltaan kuitenkin löysin itsestäni ja ystävästäni ne hullut ja ihanat piirteet joiden takia olimme kuin paita ja peppu nuorena. Uskon, että tästä kahvihetkestä syntyi uusi alku jo lapsena aloitettuun ystävyyteen.

Vaikka oli aivan ihana nähdä vanhaa ystävää ja todeta, että tosi ystävyys on ikuista, koin silti huonoa omatuntoa koska olen antanut ystävyytemme vain kadota useaksi vuodeksi. No onneksi tässä tapauksessa ei ole liian myöhäistä, joten lupaan parantaa tapani tässä asiassa ja olla jatkossa tukena ja ystävänä enemmän. <3


Ihanaa syksyä kaikille, muistetaan välittää toisistamme.

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3