sunnuntai 13. marraskuuta 2016

TREENIKUULUMISIA

Eipä ole tullut kirjoitettua tänne blogin puolelle treeneistä aikoihin yhtään mitään. Nyt on aika korjata tämä asia. Toisaalta instagramkuvani ovat olleet viime aikoina hyvinkin treenipainoitteisia, ja tulevat olemaan sitä myös varmasti jatkossakin.

Olen ollut viime aikoina hyvinkin onnellinen treenieni suhteen. Iso syy on muuttuneet treenipuitteeni. Viime talven treenasin paljon, mutta välineet olivat rajallisia ja muun muassa kyykkäsin viinitynnyreiden välissä puuliiterissä ( tämä oli tietenkin tyhjää parempi ja asennetta vaadittiin kun olin pitkälti kelien armoilla, ei nimittäin ollut puuliiterissä kattoa. ) Nyt olen saanut ison kasan lisävarusteita ( kyykky/ leuka rackin, painoliivin, medballeja, soutulaitteen, isomman kahvakuulan jne. ) Motivaatiota ei ole tarvinnut kysellä pahemmin, löytyihin sitä jo viime talvena kun painoin menemään niillä puitteilla, joita oli tarjolla. Nyt kun välineet ovat kattavammat voin vain hymyillen kipittää treenaamaan!

Kehitystä on tapahtunut monella osa-alueella; voimaa on tullut rutkasti lisää ja käsilläkävely sujuu paremmin kuin koskaan ennen. Toki tähän ei paljoa vaadita sillä vielä 2 vuotta sitten en todellakaan voinut kuvitellakaan käveleväni käsillä, saatika selkäni takia kyykkäväni isoilla painoilla. Isoja harppauksia, mutta niinhän se vain on, että kehitystä tapahtuu jos asioihin panostaa! Nyt kun treenivälineet laajenivat ( kiitos työnantajani, joka investoi isosti ) olen huomannut myös puutteita asioissa, jotka Suomessa asuessa ovat luistaneet hyvin. Crossfit on ollut intohimoni muutaman vuoden ajan ja laji työnsi futiksen sivuun hetkessä. Lajiin kuuluu olennaisesti painonnostotangon pyörittely ja leukatangossa heiluminen. Tanko ja painot liikkuvat paremmin kuin Suomessa, vaikka se on vieläkin heikkouksiani. Ennen en kokenut leukatangossa treenaamista ja kippaamista ongelmaksi. Noh näin vuoden tauon jälkeen tuntuu kuin opettelisin aivan uutta asiaa! Toissalta minulla on koko ajan täällä Italiassa asuessani ollut voimistelurenkaat käytössä ja tiukkojen leukojen suhteen olen mennyt huimasti eteenpäin vuodessa, ja toistomäärät ovat minulle isompia kuin koskaan aiemmin. Toisaalta vuosi ilman leukatankoa on tehnyt tehtävänsä, eipä meinaa kippileuat kulkea treenissä, ei edes 10 kappaleen sarjat onnistu aina. Ennen pysyin tangossa hyvin ja rytmi löytyi kuin itsestään. No tuleva talvi tietää monien unohdettujen asioiden uudelleen opettelua.

Viime aikoina olen tehnyt paljon pitkiä treenejä, ja suurin osa jopa painoliivin kanssa. Olen aivan hurahtanut painoliiviini. Nyt kun suunnittelin uutta treeniohjelmaani jouduin väkisin jättämään painoliiviä pois, että en tekisi aina superpitkiä ja kovia treenejä. Sadonkorjuu rajoitti omaa treenaamistani jonkin verran syys- lokakuussa. Nyt joku siellä ruudun toisella puolen miettii, että mitä tällä on tekemistä treenien suhteen? No fakta on, että päivän aikana kannoin melkoisen matkan painavia rypälelaatikoita ja kyykkäsin satoja kertoja napsiessasi rypäleitä laatikkoon. Joka kerta kun liikutin laatikkoaa liike oli maastaveto. Viinitarha ei ole tasamaata, joten kävelin painavien laatikoiden kanssa ylä- ja alamäkeen reidet mustelmilla laaitkoiden painosta ( PIDIN TÄSTÄ HOMMASTA AIVAN HURJASTI, en valita )  Kahdeksan tuntia tälläistä työtä syö väkisinkin tehoja treeneistä. Treenimääräni ovat pudonneet 7-8 treenistä 5 treeniin per viikko.  Treenasin sadonkorjuun aikana fiiliksen mukaan ja kuulostelin miltä kehoni tuntui.  Oikeasti ajoitin kuitenkin treeniohjelmani niin, että tämä sadonkorjuu aika kävi peruskuntokaudesta ;) Sadonkorjuun jälkeen alkoi erilainen treeni ja keskityn isompiin panoihin taas kunnolla!

Ajattelin laittaa tänne muutamia treenejäni kootusti hieman takautuvasti. Osa näistä ovat kokonaisia treenejä ja osaan olen yhdistänyt myös muita osioita ( lähinnä voimatreeniä ). Jos seuraat minua instassa let voinut näihin treeneihin jo törmätäkin



MURPH:
1 maili juoksua
100 leukaa
200 punnerrusta
300 kyykkyä
1 maili juoksua
-suorita treeni painoliivin kanssa-

Olin ylpeä että sain tämän treenin kunnialla suoritettua loppuun asti! Olen joskus tehnyt MURPH- treenin skaalattuna: ilman painoliiviä ja jakanut toistot pieniin osiin. Tällä kertää tein liikkeet määrätyssä järjestyksessä ja painoliivin kanssa! Ja olin jopa yllättynyt ajastani, olin varautunut että kulutan tunnin tähän treeniin, sillä juoksen viinitarhalla, joka ei ole tasamaata nähnytkään mutta hupsista keikkaa treeniin kului aikaa alle 51 minuuttia! Tämä oli todellinen positiivinen yllätys!



Yksi lempparitreeneistäni aikoihin:

1200 metriä juoksua
10 käsilläseisontapunnerrusta
1200 metriä juoksua
12 käsilläseisontapunnerrusta
1200 metriä juoksua
16 käsilläseisontapunnerrusta
20 tiukkaa leukaa
-Suorita painoliivin kanssa-


Suorita aikaa vastaan:

30 metriä askelkyykkykävelyä, tanko rinnalla @ 52 kg
12 tiukkaa käsilläseisontapunnerrusta
20 käsipainotempausta, vuorokäsin @ 17,5 kg
12 tiukkaa käsilläseisontapunnerrusta
30 käsipainotempausta
12 tiukkaa käsilläseisontapunnerrusta
20 käsipainotempausta
12 tiukkaa käsilläseisontapunnerrusta
30 metriä askelkyykkykävelyä, tanko rinnalla @ 52 kg


6 kierrosta aikaa vastaan:

500 metriä soutua
12 pallonheittoa seinään @ 10kg pallo
600 metriä juoksua

-Suorita painoliivin kanssa-




Ulos mukavuusaluuelta- treeni:

3 min maksimi toistomäärä tuplanaruhyppyjä
5 min lepo
3 min maksimi toistomäärä thrustereita (etukyykky+ylöstyöntö) @35kg
5 min lepo
3 min maksimi metrimäärä soutua
5 min lepo
3 min maksimi toisotmäärä seinapalloheittoja @10kg pallolla
5 min lepo
3 min maksimi toistomäärä rinnallevetoja polvenpäältä/riipusta @42kg
5 min lepo
3 min maksimi toistomäärä yleisliikettä

Itselleni ehdottomasti inhokkitreenejä ovat treenit joissa työskennellään maksimisykkeillä 2-5 minuuttia. Vahvuuksiani ovat pidemmät treenit joissa mennään hieman matalimmilla sykkeillä. Tämä treeni oli siis minulle yksi kauhujen kauhu! Mutta jälkeenpäin olin onnellinen kun sain tämän suoritettua. Näissä treeneissä kaipaisin kyllä treenikaveria!


Nopea ja kiva aamutreeni:

3 kierrosta:

300 metriä soutua
15 burbeeta (yleisliikettä) soutulaitteen yli hypäten
300 metriä soutua
15 burbeeta soutulaitteen yli hypäten
300 metriä soutua
15 burbeeta soutulaitteen yli hypäten

-Lepo kierroksien välissä 2 minuuttia-




Kädet hapoille treeni:

A. Käytä 15-20 minuuttia aikaa löytääksesi 3 maksimin penkkipunnerrukseen.
B.Laita kellokäyntiin ja suorita:
1000m soutua
10 penkkipunnerrusta @40kg
lepää kunnes aikaa on kulunut 7 minuuttia ja suorita:
1000m soutua
10 penkkipunnerrusta @40kg
Lepää kunnes aikaa on kulunut 14 minuuttia ja suorita:
1000m soutua
10 penkkipunnerrusta @40kg
Lepää kunnes aikaa on kulunut 21 minuuttia ja suorita aikaa vastaan:
2000m soutua




Jos teitä kiinnostaa nähdä millaisia treenejä teen täällä itsekseni niin seuratkaa minua instagramista! Instagramistani löytyy nykyään myös jonkin verran videomateriaalia! Blogin puolelle voin myös yrittää päivittää joskus treenikuulumisia, mutta nettiyhteyteni täällä Italiassa on ollut viimeaikoina todella kehno ( siinä syy yli kuukauden postaustaukooni, pahoittelut! ).  En siis uskalla luvata mullistavia postaustulvia tänne blogin puolelle treenikuulumisten saralta. Mutta jos vanhat merkit pitävät paikkaansa instagramini säilyy edelleen aktiivisena!

Treeni-iloa kaikille!

-Marika



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3