torstai 22. syyskuuta 2016

JÄÄTELÖTAIVAS!

GELATO, GELATO, GELATO! Voisin elää täällä pelkällä jäätelöllä. Kesällä en ole edes jarrutellut jäätelön syönnin kanssa, olen popsinut jäätelöä niin paljon kuin sielu sietää, sillä koskaan ei tiedä milloin suuntanani on jokin toinen maa. Siispä täysin hyvällä omallatunnolla jäätelöä ääntä kohti, kun on mahdollisuus nauttia siitä ihka aidosta gelatosta!

Vuosi sitten Italiaan tullessani en kiinnittänyt huomiota mistä jäätelöni ostin tai paljonko siitä maksoin, söin ja söin vain ja aina se maistui hyvältä. Noh kaiketi vuosi Italiassa on tehnyt jotain myös makuaistilleni sillä huomaan nykyään jo selkeästi milloin syön oikein hyvää gelatoa ja milloin jotakin tiivistekamaa. Firenzen keskustasta kelpuutan enää yhden ( okei jäätelön himoissani joskus erään toisenkin paikan, mutta sieltä en suostu syömään sorbetteja ) jäätelökaupan, nirsoksi on vissiin tämä neito alkanut käymään.

Aivan ehdoton suosikkini on kuitenkin Gelateria di Castellina! Tämä jäätelökauppa on Castellina in Chiantissa ( eli oman kotikyläni viereisessä kylässä ). Jos siis olet liikkeellä Chiantin alueella suosittelen ehdottomasti kokeilemään tätä jäätelökauppaa, kesällä aukioloajatkin ovat huikeat, jäätelöä saa täältä puoleen yöhön asti! Gelateria di Castellina on kivaa katsottavaa hyvien jäätelöiden lisäksi. Kaunis uusi rakennus, jossa on lasiset sisäseinät mahdollistavat katselun sinne missä kaikki tärkeä tapahtuu! Eli keittiöön, jossa jäätelö ja ihanat jäätelökakut loihditaan! En vain pääse yli siitä kuinka ihania jäätelöt ovat kun ne tehdään paikan päällä ja maut ovat oikeita eikä keinotekoisia.  Plussaa noin 20 eri jäätelömaun päälle on päivittäin vaihtuva päivänmaku, joka on monesti jotain hyvinkin extremeä! Hinnat ovat myös enemmän kuin kohtuulliset, kolmen maun jäätelö maksaa 2,5 euroa. Firenzessä saatat maksaa samankokoisesta huonommasta gelatosta jopa 8 euroa.

Olen kuullut huhuja, että San Gimignanossa olisi myös taivaallinen jäätelökauppa, ehkä jos aikani riittää vielä kelien ollessa lämpimiä voisin tehdä retken sinnekin! Katsotaan, katsotaan.

Saa nähdä kuinka tämä jäätelöaddikti pärjää talven kun Castellinan jäätelökauppa on kiinni! Joudunko ostamaan isomman pakastimen ja täydentämään talvivarastot? Oi voi minulla niin tulee ikävä teitä ihania makuja; variegato nutella, chilisuklaa, voikeksi,  kahvi, kirsikka, la dolce vita, melooni, kookos ja mitä näitä nyt onkaan! ;)

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3