torstai 21. heinäkuuta 2016

SIRMIONE - ROAD TRIP PART 1

Gardajärvi Italiassa, pieni harmaa Toyota ja kaksi nuorta naista. Kuulostaa aivan road tripiltä! Otimme kesäkämppikseni Kristan kanssa auton alle ja suuntasimme Toscanan auringon alta pohjoista kohti suuntanamme Gardajärvi. Ensimmäinen pysähdys Sirmionessa, Gardajärven eteläpäässä.

Sirmione on niemessä sijaitseva kaupunki Gardajärven rannalla. Turistikohde mikä turistikohde, mutta päätimme silti pysähtyä täällä ja käydä lounaalla sekä katsomassa miltä uppoava linnoitus näyttää. Tästä 1200-luvulta peräisin olevasta linnoituksesta oli Pinterest kuvia pullollaan, joten käytiin hieman kurkistamassa.

Ajoimme sunnuntaina aamupäivästä kaupunkiin ja saimme etsiä autolle parkkipaikkaa puolisen tuntia. Parkkipaikka löytyi lopulta kaupungin alkupäästä ja kävelimme linnoitukselle. Paikka kuhisi turisteja, mikä oli odotettavissakin. Sää helli meitä ja kaupunki oli nopeasti kävelty läpi (lukuunottamatta kaupungin lopussa sijaitsevaa puistoaluetta, joka olisi voinut olla myös kaunista katseltavaa).  Löysimme kivan pienen lounaspaikan aivan linnan kyljestä ja söimme tuttuun tapaan piadinat, joita täällä Italiassa ei pysty lounasaikaan välttämään! Kaupungin läpi kulkiessa huomasimme kaikkien viheralueiden olevan täynnä auringonpalvojia, uimaan pääsi jos minkälaiselta laiturilta tai hieman kivisiltä rannoilta. Näyttipä kaupungista löytyvän myös campingalue.

Meille tämä kaupunki oli muutaman tunnin pysähdyspaikka ja hyvä niin! Nopeasti tsekattu paikka, mutta mielestäni kyllä näkemisen arvoinen. En kuitenkaan useampaa päivää täällä olisi saanut aikaani kulumaan, ellen haluaisi vain uida ja grillata itseäni auringossa.Okei, Sirmione tsekattu ja matka jatkuu!

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3