maanantai 9. marraskuuta 2015

MOUNTAIN BIKING

Olimme muutaman päivän reissulla Alpeilla Pohjois-Italiassa ja pääsimme kolmena päivänä kokeilemaan mountain bikingia hyvin jylhissä maisemissa. Hotelliimme sisältyi näiden pyörien käyttö ilman lisäkustannuksia ( moottoroidut pyörät olisivat maksaneet enemmän, mutta sellaiset vempeleet ovat tarkoitettu jollekulle toiselle kuin meikäläiselle! ). Pyörät olivat uuden karheat ja hyvin huolletut. Renkaiden paksuus näytti omaan silmääni todella hurjalta ja ohjaustanko oli paljon leveämpi kuin mihin olen pyöräillessä normaalisti tottunut. Fillaria tutkaillessani pohdin jaksanko tuollaisella järeällä pyörällä polkea lainkaan.

Ensimmäistä kertaa tälläisen fillarin selkään hypätessäni totuin tangon leveyteen yllättävän nopeasti ja renkaat rullasivat hyvin, vaikka leveyttä niillä olikin paljon! Maastoon päästessäni totesin leveästä ohjaustangosta olevan todella hyötyä, ei olisi meikäläisen omalla pyörällä nimittäin tuollaisessa maastossa tultu alamäkiä alas kovalla vauhdilla ( tai jos olisi niin suu täynnä mutaa ja naama ruvella ). Leveä tanko helpotti haastavassa maastossa ajamista todella paljon. Pyörissä oli myös uskomattoman hyvät jouset, joille naureskelin ensimmäistä kertaa pyörän selkääni hypätessä. Mietin tarvitseeko polkupyörässä oikeasti olla näin huikeat jouset! Pakko on kuitenkin myöntää, että kaikki nämä erikoisuudet tässä pyörässä tekivät ajamisesta oikean nautinnon ja kun lisätään kirsikkana kakun päälle vielä maisemat niin kyllä kelpasi. Näillä fillareilla olisi päässyt vaikka puuhun jos siltä olisi tuntunut! Hieno ajokokemus!

Erialaisia reittejä täältä Alpe Di Siusista löytyy paljon. On haastavuudeltaan hyvinkin vaikeita reittejä, mutta myös paljon vaihtoehtoja aloittelijalle ( tai ainahan voi myös vuokrata sen moottoroidun fillarin ). Reitit ovat monesti vaellusreittejä, joten omaa fillarireitin mittaa ja haastavuutta voi säädellä hyvin kun vilkaisee hieman kartasta kuinka mäkiselle reitille on lähdössä ja voiko reittiä lyhentää tai pidentää tarvittaessa valitsemalla jossakin vaiheessa eri risteyksen kuin oli alunperin ajatellut. Vaellusreittien varrelta löytyy pieniä ihania mökkejä joihin voi pysähtyä vaikkapa syömään tai lasilliselle pidemmällä reitillä.
Yhdellä kolmesta mountain biking kerrastamme jouduin ottamaan pienen lepohetken kun hengittäminen kävi liian työlääksi. Luulin saaneeni jonkin allergisen reaktion kun henki ei kulkenut ison ylämäen jälkeen. En kuitenkaan ole allerginen millekkään ja tiedän kyllä miltä normaali hengästyminen tuntuu ja tämä ei ollut sitä. Taisi käydä niin että alppi-ilma teki tälle neidille tepposet ja pisti hengittämisen hieman hankalaksi. Kevyellä pötkötystauolla asia oli kuitenkin hoidettu.

Tällä hetkellä on huippua kun reissuseurana on tyyppi, joka jaksaa innostua urheilusta aina vain. En voi kun nostaa hattua. Koko tästä elokuussa alkaneesta Italian reissustani on tullut kyllä yksi aktiiviloma. Töitähän täällä koko ajan tehdään, mutta kyllä vapaa-aika menee pääasiassa liikkumiseen ja se on huippua!

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3