torstai 26. marraskuuta 2015

MITÄ IKÄVÖIN?

liikkuminen on minulle yksi tärkeimmistä asioista tällä hetkellä. Täällä Italiassa ollessani olen todella tajunnut sen kuinka paljon kaipaan takaisin Jyväskylään, tuttuun crossfitympäristöön. Tottakai täällä ollessa on ikävä perhettä ja ystäviä ja he myös tietävät sen. Nyt kuitenkin oman pääkopan kannalta kaikkein kovimmille ottaa yksin treenaaminen.

Minulla on mahdollisuus treenata määrällisesti yhtä paljon kuin Suomessakin, mutta luonteen lujuutta vaatii tehdä kovat treenit yksin ( myös luovuutta kysytään sillä välineet treenaamiseen ovat rajalliset ). Voimatreenit ( jotka ovat täällä suppeampia kuin Suomessa sillä käytössäni on ns. kotisali. Olen tästä työpaikkani kotisalista niin kiitollinen sillä ilman sitä en pärjäisi. ) on huomattavasti helpompi toteuttaa ilman seuraakin.  Pitkät metconit taas yksin hikoiltuna vaativat sitä luonteenlujuutta kun kukaan ei ole kannustamassa ja kirittämässä. Treenin jälkeen ei ole ketään kenelle puhua kuinka hyvä tai kuinka kamala treeni oli kyseessä. Treenikavereiden merkitys on auennut minulle täällä aivan uudenlaisella tavalla.

Pelkään täällä ollessani kadottavani tatsin kaikkeen oppimaani crossfitissa. No joo ehkä on liioittelua sanoa että kaikkeen oppimaani. Tarkoitan oikeastaan niitä asioita mitä en pysty täällä ollessani työstämään, kuten esimerkiksi kippaamista. Leukatankoa on siis ikävä. On minulla täällä voimistelurenkaat itselläni käytössä mutta silti ikävöin leukatankoa. Kaipaan myös soutulaitetta enkä olisi eläissäni uskonut sanovani ääneen että ikävöin jopa airdynea! Olen nähnyt tuttujen instagram feediltä kuvia kamalista ilmeistä airdyne tabatan jäljiltä ja olen luvannut itselleni, että jahka saan airdynen alleni niin teen tämän tabatan vaikka yksin! Toivon tietenkin saavani tähän tabataan ja muihinkin treeneihin taas seuraa kunhan pääsen lomalle Suomeen Jouluksi!

Uskon todella arvostavani jopa niitä viheliäitä wallballeja kunhan pääsen Jyväskylään! Kaikki ne välineet, jotka olen halunnut unohtaa salin pimeimpään nurkkaan Suomessa, olette niin tervetulleita!
Kuva: Riikka


Kuva: Mikko Palosaari


Vaikka ikävöinkin tutulle crossfitsalille takaisin niin olen silti iloinen siitä, että olen hurahtanut pyöräilyyn ja olen saanut yksityisopetusta uintiin. Luulen kylmän ja pimeän talven aikana keskittyväni uintiin enemmän kuin pyöräilyyn, sillä sää kannustaa minua enemmän uimahallille kuin pyöräilymaastoon.  Löysin kymmenen minuutin matkan päästä uimahallin ja tämä on aivan loistojuttu! Täällä maaseudulla kun ei näitä vapaa-ajan viettomahdollisuuksia ole liikaa, olen siis aivan innoissani tästä! Kävin myös kokeilemassa uimahallia Firenzessä, mutta uimahallin hintataso oli 500 euroa per 20 uintikertaa. Ei aivan minun lompakolleni sopivat hinnat! Tässä lähellä oleva Greven uimahalli kun maksaa sen kuusi euroa kerta.

-Marika

2 kommenttia:

  1. JEEE, ihan kohta!! <3 Musta et kyllä saa seuraa siihen tabataan, kerta riitti! Voin tietty kannustaa vierellä kun sä teet sen..! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah! Odotapa kun pääsen sua ylipuhumaan tässä asiassa :D

      Poista

<3