keskiviikko 2. syyskuuta 2015

MAREMMA ALBERESE

En ole lainkaan auringonpalvoja tyyppiä. Kuitenkin nyt kun olemme täällä Italiassa ja lämpöä piisaa, ajattelimme viettää ainakin yhden vapaa-päivistämme rannalla. Asumme Toscanan alueella ja täällä ei juurikaan rantakohteita ole. Saimme hyvän rantavinkin hieman kauemmaksi, rannikolle, työnantajiltamme.

Emme halunneet lähteä viettämään löhöpäivää turistien keskelle aurinkotuolien ja erilaisten rantabaarien keskelle. Päädyimme Alberesen kylään. Pieni paikka, jonne italialaiset itse lähtevät viettämään kesälomapäiviään. Ranta suljetaan autoilta väkimäärän rajoittamiseksi jo melko aikaisin aamulla, joten lähdimme matkaan hyvissä ajoin. Ajomatkaan meille suositeltiin varaamaan aikaa pari tuntia. Aikaa meillä meni hieman reilumminkin matkan taittamiseen sillä jouduimme ruuhkaan tietyön takia. Otimme ajo-ohjeet netistä, ja hyvä niin, sillä suuria opasteita rannalle ei ollut (liekkö halutaan välttää turistit) vaikka rannan läheisyydessä oli luonnonpuisto.

Rantaviiva vain jatkui ja jatkui ja en kuullut sanaakaan muuta kieltä kuin italiaa. Ei todellaakaan siis mikään turistirysä. Jos rannalle menee hyvissä ajoin on mahdollista saada itselle hyvä varjopaikka puiden oksista kyhätyistä rakennelmista. Valokuvissa tämä näyttää aivan slummilta, mutta paikan päällä nuo erilaiset puurakennelmat latasivat itseensä hyvin paljon tunnelmaa ja iloisia lomalaisia kuhisi kaikissa rakennelmissa. Ei siis niitä kamalia muovisia aurinkotuoleja silmän kantamattomiin! Hyvinkin mukava rantakokemus ja todellakin jotain erilaista!


Näin jälkikäteen kuvia katsellessa hymyilyttää mukava rantapäivä kokemuksineen, mutta kyllä hymyä lisää nuo melkoiset liukuvärjätyt jalkani! Huomaa siis että en todellakaan ole ollut täällä aurinkolomailemassa pienissä bikineissä. Shortseista on jäänyt mukavat rusketusrajat ja masu paistaa valkoisena. Tänään sain vielä muhkeat lisät rusketusrajoihini ollessani viinitarhalla urkkatopissa. Jep, viinitarhalla! Eli siis toisin sanottuna Merlot ovat kypsyneet odotettua nopeampaa ja sadonkorjuu alkoi tänään!

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3