sunnuntai 8. helmikuuta 2015

WINTER WAR 2015

Olin lauantaina katsomassa Winter War 2015 - kilpailuja Tampereella. Kisassa kilpailtiin Suomen kovakuntoisin tittelistä! Kyseessä on siis yksi  Suomen kovimmista crossfitkisoista. Huikean vahvoja miehiä ja naisia, jotka ovat saaneet kilpailupaikkansa karsintalajien perusteella. Karsinnoissa on kolme lajia. 40 urheilijaa, jotka pääsivät karsinnoista itse Winter Wariin suorittivat kisassa 9  lajia. (Itse laskisin että lajeja oli 6, sillä perjantain lajin 1 ja 2 voisi laskea yhdeksi ja semifinaalin yhdeksi lajiksi, mutta Winter Warin omilla sivuilla olivat eritelleet nämä kaikki. ) Lajit 1 ja 2 suoritettiin perjantaina, eivätkä olleet yleisölle avoimia lajeja. Lajit 3-9 suoritettiin lauantaina ja yleisöä oli hurjat määrät kannustamassa Suomen kova kuntoisin titteliä tavoittelevia urheilijoita. Jo tästä laji määrästä voitte päätellä kuinka kovilla urheilijat ovat tälläisen rutistuksen jälkeen.


Tässä olisi hieman minun räpsimääni kuvasaldoa tämän vuoden Winter Warista!



Lauantaipäivän ensimmäinen laji alkoi Assault AirBike  osiolla. Tämä aloitus hämmensi minua ja taisi olla myös melkoinen yllätys kisaajille. Meidän salilta tätä pyörää ei vielä löydy, mutta ilmeisesti laite oli tuttu osalle kilpailijoista.





Tämän hämmentävän pyöräilyn lisäksi lajiin kuului myös kahvakuulaosio ja leuanvetoja. Miehillä leuanvedot oli korvattu chest to bareilla. Kilpailun kaikki lajit olivat siis miehillä ja naisilla samat, mutta painot olivat hieman erilaisia ja pieniä toistomäärämuutoksia saattoi olla myös.



Lauantaipäivän toinen laji sisälsi pirusti tuplanaruhyppyjä ja käsilläkävelyä. Yleisössä kuului kuiskuttelua armottomasta lajista sillä tämä oli puhtaasti taitoa vaativa laji. Jos osaat homman on tämä laji nopeasti hoidettu.  Crossfitissa on kuitenkin oltava valmis kaikkeen sekä voimaa vaativiin lajeihin että taitopuolen liikkeisiin. Tämä oli yleisöstä todella upeaa katsottavaa. Plussat myös kisanjärjestäjille, sillä lajeista oli tehty helposti seurattavat. Merkkiviivoja joka puolella ja kilpailijoiden selkeä siirtyminen tiettyjen toistomäärien jälkeen! Iso peukku siis tälle!


Semifinaaliin selvitti tiensä  20 miestä ja naista. Semifinaali alkoi muscle upeilla, tämä liike karsi naistensarjasta muutaman kilpailijan pois.  Muscle upeja tehtiin renkaissa ja tangossa.



Finaaliin pääsi mukaan 10 kovinta naista ja miestä. Kovien aiempien lajien jälkeen teki pahaa katsoa kun finaalilaji alkoi 50 thrusterilla! Huh Huh!



Thrustereiden jälkeen finaalissa jatkettiin isoilla määrillä toes to bareja, joista siirryttiin käsipaino tempauksiin.



Kova lopetus kisalle oli askelkyykkykävely. Miehillä akselissa oli painoa 70 kg ja naisilla 45 kg. Akseli piti olla pään yläpuolella.  Hurjan tästä lajin osiosta teki kova paino pään päällä. Moni urheilija ei ole tottunut käyttämään akselia, vaan painonnostotankoa. Akseli on melko erilainen käsitellä tangon paksuuden takia.

Miesten sarjan voiton vei jo kolmatta vuotta peräkkäin Mikko Aronpää ( Aronpää dominoi finaalilajia täydellisesti ). Naisten sarjan voiton vei ansaitusti Saara Laaksonen. Onnittelut kaikille kisaajille, veditte huikean hyvin! Rautasta porukkaa!

Pakko sanoa vielä, että tässä lajissa nälkä kasvaa katsoessa! Näiden kisojen seuraaminen vain nostatti treenimotivaatiotani! Suosittelen avaamaan ystävänpäivänä, ensi lauantaina, television klo 14 ( kanava on muistaakseni tv2 ). Silloin tulee kooste Winter Warista ja selvää on, että paremmin lajien vaativuuteen pääset kiinni television välityksellä kuin valokuvista! Koosteessa näet myös mitä kaikkea muuta eri lajit sisälsivät.

-Marika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3