perjantai 13. helmikuuta 2015

PERJANTAI 13. PÄIVÄ-TREENIPerjantai 13 päivä ja sen kyllä tuntee. NO EI SENTÄÄN! Mitään pahaa ei ole sattunut,  toistaiseksi . Tänään vedettiin kuitenkin melkoisen tiukkatreeni. Ei mitään järin hankalaa tai hullua, mutta aika tiukalla sykkeellä tehtiin se mitä tehtiin. Treenimme kesti kokonaisuudessaan tunnin plus lämmittelyaika. Teimme treenin kaverin kanssa. Tällä kertaa kaverin nopeus määritti oman lepoajan. Eli kun minä tein omaa osuuttani liikkeistä ystävä huilasi ja kannusti. Minun suoritettuani liikkeet oli kaverin vuoro treenata. Treenimme tulos oli siis meidän yhteenlaskettu kierrosmäärämme. Tämä on kiva tapa treenata kovempaa, sillä kaveri kyllä tsemppaa tässä hurjasti!Treenimme näytti tältä :

"PERJANTAI 13. PÄIVÄ"

 AMRAP IN 10 MINUTES
airdyne bike 5 kaloria
chest to bar 5 kpl

rest 5 min

AMRAP IN 10 MINUTES
kelkan (+80kg) työntö 20 m 
amsu 20 kpl

rest 5 min

AMRAP IN 10 MINUTES
kahvakuula heilautus (20kg) 15kpl
toes to bar 15 kpl

rest 5 min

AMRAP IN 10 MINUTES
juoksu 150 m
boxhypyt 15 kpl

rest 5 min

 
Tarkennan nyt muutamaa termiä, joita käytämme crossfitissä paljon. Eli tässä treenissä jokainen liike sarja suoritetaan amrapina. AMRAP on lyhenne sanoista as many rounds as possible. Tarkoituksena tässä treenissä oli siis tehdä kaverin kanssa niin monta kierrosta, näitä kahden liikkeen sarjoja, kuin 10 minuutin aikana kerkesimme. Pyöräilyssä pyöräilimme viiden kalorin verran, emme siis mitanneet poljettua matkaa. Chest to bar (c2b) tarkoittaa rinta tankoon-liikettä. Tämä liike on hieman haastavampi kuin leuanveto. Toes to bar (t2b) on, samalla logiikalla, varpaat tankoon-liike.  AMSU on lyhenne sanoista ab mat sit ups, eli toisinsanottuna istumaannousuja ab mat selän alla.

Kuinka suoriuduimme treenistä? Pakko myöntää, että tämä treeni oli melkoisen hapokas, vaikka jokaisen 10 minuutin setin välissä olikin viisi minuuttia huilia! Sykkeet olivat kuitenkin melko korkealla aina kun suoritin liikkeitä, koska tiesin pystyväni laittamaan itseni täysin likoon, sillä pian edessä oli huili. Itselleni haastavinta tässä treenissä oli kelkantyöntö! Ensimmäisillä kierroksilla tuo kelkka ja 80 kilon lisäpaino liikkui vielä kohtuullisen hyvin, mutta vikan kierroksen jälkeen viiden minuutin huili oli enemmän kuin tarpeen, pala oli kurkussa pitkään ja jalat huusivat hoosiannaa. Onneksi seuraavassa sarjassa ei tarvinnut jaloilla juurikaan tehdä duunia, riitti voimia vielä juosta viimeisen setin 150 metrin juoksut! Toinen liike, joka oli haastava oli t2b.  Kippaaminen tässä liikkeessä onnistuu nykyään jo kohtuu hyvin, mutta väsyneenä joudun aina tekemään puolitoista kippiä saadakseni ne pirun varpaat sinne tankoon! Tämä hidastaa vauhtia ja ennen kaikkea kuluttaa käsistä puristusvoimia. Puristusvoimien suhteen ei helpottanut se, että edeltävässä liikkeessä puristin käsissäni 20 kilon kuulaa ennen tankoon kipuamista. Kaiken kaikkiaan kuitenkin loistavan tehokas treeni!

Jos jotakuta kiinnostaa kierrosmäärät, joita saimme treenikaverini kanssa tästä tulokseksi niin ne näyttävät tältä:

1. setti
12 kierrosta +5 kaloria + 2 c2b
2. setti
7 kierrosta +20 m kelkan työntä

3. setti
5 kierrosta + 15 kuulaheilautusta + 6 t2b
4. setti
9 kierrosta + 75 m juoksua

Vieläkö teitä siellä ruudun toisella puolen kiinnostavat nämä treeniaiheiset postaukset, vai ovatko jo nähtyjä? Ihanaa huomista ystävänpäivää kaikille <3

-Marika
  
P.s Kiitos Riikka kuvausjeesistä ja treeniseurasta ;)!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3