sunnuntai 18. tammikuuta 2015

AINA ON HYVÄ TREENIPÄIVÄ



Edellisestä urheiluun liittyvästä postauksesta on kulunut ikuisuus. En ole koskaan täällä blogin puolella konkreettisesti ottanut esille treenejäni, vaikka fakta on että iso osa vapaa-ajastani kuluu urheiluvaatteet niskassa. Onhan tänne blogin puolelle satunnaisen epäsäännöllisesti tupsahdellut juttuja futiksesta ja flyboardauksesta ja milloin mistäkin pikkuisesta lajikokeilustani. Ajattelin nyt kuitenkin katsoa uuden kortin ja tuoda tännekin vähän treenijuttuja. En varmastikaan tänne tule säännöllisesti laittamaan treeniasiaa, mutta joitakin treenikuulumisia ja luvassa on myös hieman uudenlaista kokeilua videomateriaalin puolella. Siitä kuitenkin myöhemmin lisää.

Olen pariin otteeseen kertonut että jalkapallon potkiminen on minun osaltani nyt ainakin toistaiseksi ohi. Vielä tällä hetkellä pelaamisen lopettaminen on sillä asteella, että en ole lokakuun jälkeen palloon koskenut, mutta monesti mietin tyttöjen treenien aikaan, että mitä ne touhuavat ja ajatukset harhailevat usein joukkueeseen. Palloon ei ole siis koskettu eli virallisesti voin sanoa pysyneeni päätöksessäni. Siispä kalenteriin on vapautunut tilaa tälle reilun vuoden ikäiselle intohimolleni, crossfitille. Treenaan tällä hetkellä crossfit jyväskylän tiloissa ja viihdyn siellä oikein hyvin. Crossfitin myötä kehonhuolto on tullut isommaksi osaksi arkeani ja uutena aluevaltauksena on jooga! kyllä, luit aivan oikein minä, maailman notkein rautatanko, joogassa! Hullua, mutta toimii!

Ajattelin nyt tänään laittaa tänne esimerkin treeneistäni. Tämän tein tällä viikolla crossfitissa. Suoritin tämän treenin itsekseni, enkä ohjatulla crossfit tunnilla. Käyn usein myös ohjatuilla tunneilla, mutta nautin myös itsekseen treenaamisesta. toki crossfit on lajina sellainen, että itsestä saa hieman enemmän irti kun toinen treenajaa hönkii niskaan ja on piiskattava itseä kovempaa eteenpäin.


Treenini oli tälläinen:

Alkuun tein noin 20 minuuttia erilaisia liikkuvuuspainotteisia alkulämppä juttuja.

Lämmittelyn jälkeen tein 20 minuutin etukyykkytreenin.

Lopuksi tein metconin joka näytti tältä:
10 thrusteria 35kg
10 bar over burbeeta
15 metriä kelkan työntöä 
(kelkkaan latasin painoa 60kg)

 Tätä settiä rykäisin 3 kierrosta aikaa vastaan. Aikani jäi hieman alle 8 minuuttiin. Suoraan sanottuna oli melko hapokas metcon ja treenin jälkeen tiesi tehneensä melkoisen keuhkojumpan!




Jos jotakuta mietityttää, että mitäs tässä metconissa oikeasti tein niin ehkä kuvat vähän jeesaavat.  Eli siis etukyykky+vauhtipunnerrus= thruster. Kuvissa ei valitettavasti näy etukyykkyä, mutta tuttua kauraa varmasti monelle.

Burbee eli yleisliike taitaa olla monien inhokki. Suoraan sanottuna itse kyllä jollakin kierolla tavalla pidän tästä liikkeestä. Tässä metconissa kyseessä ei ole kuitenkaan kyse perus burbeesta vaan tällä kertaa oli burbee plus hyppy tangon yli. Melkoisen pahalta tuntui kymmenen thrusterin jälkeen. Sykkeet kun nousevat korkealle thrustreissa sekä bar over burbeissa.


 Kelkantyöntö on tehokas liike ja itsellä takareidet ovat tässä touhussa aika kovilla! Kelkka painaa itsessään jo jonkin verran, mutta kun lisätään kelkkaan vielä lisää painoa (tässä metconissa 60kg) niin voin kertoa että ei enää Napin jalat juoksemalla työntäneet kelkkaa. Oli aika hitaan näköistä työntöä kahden ekan liikkeen perään!


Jep, tästä vikasta kuvasta voitte päätellä millainen keuhkojumppa oli kyseessä! Pientä metcon yskää oli ilmassa! Mitäpä olette mieltä, lisää treenijuttuja blogin puolelle?

-Marika

2 kommenttia:

  1. Jes, kyllä, lisää kiitos! :) kiinnostavan oloinen laji.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä homma :) Näitä tulee olemaan enemmän siis jatkossa! :)

      Poista

<3