torstai 14. elokuuta 2014

WAKEBOARDING WITH BOATBROTHERS

Olemme Joonan kanssa helposti ylipuhuttavissa. Sunnuntai-iltana puoli kuuden maissa olin vetäissyt pyhäkolttuni päälle ja huulipunat huuliini ja olimme juuri lähdössä käymään kahvilla Naissaaressa. Emme koskaan päässet sinne asti, sillä Joonan ystävä rimpautti juuri kun olimme menossa hissiin ja tarjosi mahdollisuutta päästä kokeilemaan wakeboardausta. Käännyimme kannoillamme, huulipunat ja mekko veks, urheilukamat niskaan ja Jyväskylän satamaa kohti.

Hyppäsimme Boatbrothersien veneen kyytiin ja kohta saimme jo katsella mallisuoritusta Joonan ystävältä . Täytyy sanoa, että vaikka vesiurheilu on minulle nykyään jo hyvinkin tuttua niin olin aika jännän äärellä ennen omaa vuoroani. Onhan tämä nyt aivan eriasia, pitää kapulasta kiinni ja koittaa pysyä laudalla pystyssä veden pinnassa kun sinua vedetään veneen perässä, kun keikkua paloletkun päässä ja sukellella ja liihotella ilmoissa flyboardilla. Jännitin tosi paljon sitä pääsisinkö edes vedestä ylös! Pelkoni oli turha sillä pääsin helposti ylös ja pysyin hyvin pystyssäkin. Veneen perässä tulevat aallot kyllä pelottivat, joten huomasin hakeutuvani poispäin aalloista veneen vierelle ;) En siis todellakaan kokeillut hypätä laudalla vaikka tunnetusti olenkin täysi reikäpää ja teen vaikka mitä kun tarpeeksi yllytetään. Ensi kerralla (jep, kyllä haluan ehdottomasti kokeilla tätä uudelleenkin!) aion kyllä rohkaistua ja kokeilla pientä hyppyä. Ei minua pienet pannutukset vedessä pelota, aika monta kertaa olen flyboardilla saanut iskuja ja tässä ollaan aika paljon matalammalla näin aloittelijana kun flyboardauksessa. Tällä kertaa jännitin enemmän huonon selkäni sekä nilkkojeni puolesta kun vauhti vedessä oli niin luja ja omat nilkkani ovat jo aika löysät monien futisvuosien jälkeen. Jostakin syystä olen huomannut uusia lajeja kokeillessani, että tykkään mennä aikamoisessa "kyykkyasennossa". Tämä sama oli ekoilla flyboardaus kerroilla havaittavissa ja samoiten tässä wakeboardauksessa. En tiedä voisiko tämä johtua futistaustasta. Etu- ja takareisissä on voimaa futiksesta, joten turvaudunko aina hieman kyykkyasentoon raskaissa ja vauhdikkaissa lajeissa, koska niistä kuuluisista futisreisistä löytyy poweria? Tiedä tuota, mutta taas kerran sain kuulla kuittailua tästä meikän asennosta ;)  Ensi kerralla menen jalat suorana ja ilman pelkoja!

Hurjan hauskaa touhua wakeboardaus kyllä oli ja olin aivan puulla päähän lyöty kun saimme lopussa katsella itse mestari Roopen menoa tällä laudalla! Näytti niin helpolta ja upealta, että huh huh! Palo tähänkin lajiin jäi, mutta mistä sitä keksisi vuorokauteen lisätunteja tai Suomen kesään hieman lisää mittaa, jotta kerkeäisi harrastamaan kaikkea mukavaa?

Viime sunnuntai päivä oli siis melkoinen uusien kokemusten päivä kun oli seikkailupuistoa ja oli wakeboardingia. Itseasiassa aion tällä viikolla kertoa vielä yhdestä uudesta lajikokeilustani. Heh, eiköhän näissä ole jo tälle kesälle sitten testailuja riittämiin. Testauksesta tuli vielä mieleen, että Boatbrothersien kautta voi Jyväskylän satamassa wakeboardauksen lisäksi testata myös vesihiihtoa (Joona kokeili näitä molempia sunnuntaina) ja jos ei sukset tai lauta kiinnosta niin myös renkaan kyytiin on mahdollista päästä. Ei muutakun testaamaan kun vesi on vielä asiallisissa lämpötiloissa. Käy tsekkaamassa Boatbrothersien Facebook sivu TÄSTÄ.

-Marika










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3