sunnuntai 17. elokuuta 2014

STAND UP PADDLING


Viime viikko oli todellinen uusien kokemusten viikko! Wakeboardauksen ja seikkailupuiston lisäksi pääsin myös kokeilemaan tätä huikean suosion saanutta SUPpausta. Ensimmäisen SUP kokeilun jälkeen en ihmettele lainkaan miksi ihmiset ovat tästä lajista niin innoissaan.

Lähdimme ystäväni Nopen kanssa testaamaan mitä tämä lautavillitys nyt sitten oikein on. Olin nähnyt ja kuullut tästä lajista monelta ystävältäni ja instagram sekä pinterest täyttyvät toinen toistaan upeammista SUPpaus kuvista. Vuokrasimme SUPlaudat Tuomiojärven rannasta, Tavinsulasta. Ensisilmäyksellä en edes hoksannut, että laudat joilla lähdimme järvelle olivat puhallettavia, koska laudat olivat todella vakaita ja napakoita. Ensimmäinen ennakkoluuloni puhallettavista SUPlaudoista oli siis täysin väärä. Oletin puhallettavien lautojen olevan lötköjä ja hankalia hallita, mutta metsään meni meikäläisen ennakkoluulot. Nämä Red Paddle Co laudat olivat ainakin hyvin vakaita ja liikkuivat allamme oikein mukavasti. Hyvin päästiin eteenpäin ja laudoilla pystyi oikeasti seisomaan käsillä ja olemaan esimerkiksi sillassa (Nope on niin notkea, että välillä oikein nauratti se minkälaiselle mutkalle nainen itsensä laudan kanssa saikaan). Tietenkin kevyet aallot toivat oman lisänsä tasapainoiluun käsiseisonnassa, joten muutaman sukellusreissun sain kokea ennenkuin tasapaino kässäreissä löytyi kunnolla! Onneksi vesi on ystäväni ja keli oli hyvä myös tähän sukellustouhuun, jonka kässärikokeilut toivat. Voin vain kuvitella jos laudalla tekee pidemmän Joogajumpan niin varmasti on tehokasta ja raikasta.

Toinen ennakkoluuloni SUPpaukseen liittyen oli, että homma on varmasti raskasta käsille. Metsään mentiin ja pahasti. Tämä touhu oli puhdasta keskivartalotreeniä eteenpäin melottaessa. Hartioiden levyinen haara-asento ja oikea ote melasta varmisti sen että vatsalihakseni olivat melkoisen hellänä parin tunnin SUPpaukseen jälkeen. Toki jos melaa heiluttelee miten sattuu niin saisi tästä touhusta myös varmasti hyvän ojentajatreenin ja niskajumin :D Tähän lajiin kun pääsisi sukeltamaan pitkän opastuksen ja huikeiden ympäristöjen kera niin voi pojat sentään olisi mahtavaa!

Loppu viikon huomasinkin googlettavani eri SUPlauta vaihtoehtoja netistä. Hurjaa kuinka paljon erilaisia ja eri tarkoituksiin lautoja onkaan tehty. Saa nähdä tuoko postisetä minulle vielä oman laudan. Harkitsin laudan ostamista jo tälle syksylle ja lämpimien vesien reissuille mukaan otettavaksi, mutta voi olla että jätän hankinnan vasta ensi kevääseen. Tämä laji olisi minulle loistavaa kehonhuolto ja -hallinta treeniä näiden sykkeitänostattavien lajien lisäksi. Eikä ole ollenkaan huono asia, että asun parin sadan metrin päästä rannasta! Saa nähdä miten tämä nettikauppojen selailu päättyykään.

-MarikaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

<3