keskiviikko 13. elokuuta 2014

SEIKKAILUPUISTO LAAJAVUORI


Sunnuntai aamuna suuntasimme siskoni ja Joonan kanssa testaamaan Laajavuoren uutta seikkailupuistoa. Useampi ystävä oli kerinnyt jo käydä parin viikon aikana kokeilemassa puistoa, joten jokaisella meistä oli jonkinlainen ennakkokäsitys seikkailupuistosta. Itse olin mielessäni kuvitellut pari pientä Tarzanrataa puissa, jotka olisi nopeasti kipaistu läpi. Puisto olikin kuitenkin hieman muuta kuin ennakkokuvitelmani oli, nimittäin huikea positiivinen yllätys!

Puistossa on viisi erilaista rataa, yksi pienempien lasten rata parin metrin korkeudessa ja neljä pidempää ja eri korkeuksissa sijaitsevaa rataa. Kaksi pidemmistä radoista olivat enemmän koko perheen ratoja ja loput kaksi rataa hieman vaativampia ja korkeammalla. Muistaakseni ratojen korkein kohta oli kuusessa 15 metrin korkeudessa. Näissä korkeammissa radoissa oli hieman haastavampia esteitä ylitettävinä, kuten kiipeilyverkkoa ja tukeissa etenemistä. Korkealla keikkuminen unohtui muutamassa haastavammassa esteessä kun oli keskityttävä eteenpäin liikkumiseen käsien ollessa jo hapoilla. Radoilla sai hyvän käsitreenin siis!

Kaikista radoista selvisimme kunnialla, mutta välillä huomasimme kuittailevamme toisillemme hikivanoista toisen otsalla. Hiki nousi aika ajoin pintaan ja tällä kertaa hellettä ei voinut asiasta syyttää. Mukavan fyysistä touhua ja tosiaan yllätyin kuinka monipuolisia esteitä ja ratoja puissa sijaitseviin ratoihin olikaan keksitty! Huippu kokemus ja varmasti aion kokeilla uudestaankin kerta näin lähellä omaa kotia löytyy tälläinen mesta! Suosittelen puistoon lähteville hanskoja käsiin sillä radoilla joutuu liuttamaan käsiä paljon vaijeria pitkin. Voi olla nakit hellänä ilman hanskoja.

Aikaa meillä kului seikkalupuistossa kaiken kaikkiaan 2 tuntia 45 minuuttia. Valjaat ja ohjeistuksen saimme melko nopeasti kun saavuimme puistoon heti sen auetessa, ja radatkin saimme aamulla kiertää kaikessa rauhassa ilman jonoja. Aikaa jäi siis hieman hassutteluun radoilla. Varmasti puiston voi kiertää nopeampaakin, jos aikoo ottaa reissun oikein urheilun kannalta! Me päätimme ottaa reissun hauskanpitona ja laatuaikana.

Suosittelen kyllä Seikkailupuisto Laajavuorta kaikille ja kokemuksena puisto on varmasti hauska sekä lapsille että aikuisille. Jos joku miettii onko pidemmät radat sopivia myös nuoremmille niin ilman muuta on, jos korkeat paikat eivät ole ongelma! Esteiden välillä on puissa pieniä pysähdyspaikkoja kun kaipaa huilitaukoa ja radoilta pääsee tarvittaessa pois henkilökunnan avustuksella kesken radankin.

Yritämme Joonan kanssa saada tässä viikon sisällä editoitua pienen videon meidän puistokokemuksestamme. Jos säät pysyvät vielä hyvänä niin ajattelin kysäistä kummitytöltäni, joka  aloitti juuri eppuluokan, kiinnostaisiko häntä lähteä testaamaan tälläinen kiipeilypuisto!

-Marika


 


 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3