maanantai 7. heinäkuuta 2014

HULLUN POLKASU / PÄIVÄ 3
 Viimeisenä eli kolmantena päivänä rykäisimme fillarilla vielä 130 km matkan. Keli oli parempi ja lämpötilä oli lähempänä 20 astetta. Aurinkokin paistoi paikoitellen ja sateesta ei ollut tietoakaan. Huikea fiilis ja maisemat olivat koko ajan upeampia, mitä lähemmäksi Altaa pääsimme.  Reittimme oli kohtuu mäkinen, mutta ei läheskään niin raskas mitä huhut antoivat ymmärtää. Tämä etappi kulki itsellä parhaiten ja tuntui kevyimmältä polkea. Ison osan ajasta fillaroin kuulokkeet korvissa ja fiilistelin maisemia. Kuulokkeista soi itselle hyviä power biisejä, joten matka sujui ripeästi Jopollakin. Toki aikaa kului rapiat 8,5 tuntia kun pysähdyin vähän väliä kaivamaan kameraa repustani tai pitämään evästaukoa.

Mahtavat fiilikset kaiken kaikkiaan pyöräilystä! Sanon silti kuitenkin, että Jopolla en enää tälläisiä matkoja fillaroi. Kiinnostukseni pyöräilyyn heräsi, joten saattaapi olla, että vuokraan joku kesä kunnon fillarin ja toteutan samankaltaisen maisemapyöräilyn! Valitsen todellakin tälläisen reitin missä on mäkiä, sillä maisemat vaihtuvat niissä huomattavasti enemmän kuin tasaisella fillaroidessa. Tähän viimeisen päivän etappiimme Kautokeino Alta välille tuli upeita maiseman vaihdoksia ja huikea 15 km alamäki! Mäkeen lähtiessäni sydän löi hurjaa vauhtia ja pelkäsin paskovani alleni kun vauhti kiihtyi välillä niin hurjaksi! Upeita kallioita ja vesiputouksia sai ihastella niin paljon tämän mäen aikana, että välillä huomasin unohtaneeni käyttää jarrua ja havahduin johonkin kuoppaan mistä sai hurjia ilmalentoja ja joponi kolisi kuin viimeistä päivää! Luulin useaan otteeseen, että nyt lähtee etupyörä omia menojaan. Niin vain sitä perille päästiin ja hienoja kokemuksia rikkaampana. Tutuistin uusin hienoihin ihmisiin ja nauroin matkan aikana enemmän kuin aikoihin. Kiitos siis matkaseurasta Kata, Heikki, Sirpa, Essi ja Joona!

Loukkaantumistilastomme olivat pienet reissun aikana. Muutama kylmästä aiheutunut polvikipu ja Joonan ilmalento 15 km alamäessä. Huumoria reissulla riitti enemmän kuin laki salli, mutta kyllä parhaiten minua nauratti Essin 50 km pyöräily väärään suuntaan. No saipahan neiti käydä katsomassa maisemat myös Leviltä!

Palaan reissuun vielä kerran kuvien kera ja nostan esille muutamat räpsyt Jäämereltä. Videomateriaalia reissustamme tulee myös parin viikon kulueassa.

-Marika

2 kommenttia:

<3