torstai 24. heinäkuuta 2014

HOVERBOARD

Blogiin olen aiemmin laittanut kuvia ja videoita tästä minun kesälajistani, flyboardauksesta. Tänään pääsin kokeilemaan vastaavanlaista lajia mutta pienillä lisämausteilla! Kyseessä oli Flyboard Avataaran maahantuoma Hoverboard. Eilen lauta saapui Jyväskylään Avataaran käyttöön ja neiti Nappi oli heti ensimmäisten joukossa kokeilemassa lautaa. Jännitti aika hurjasti kun olin katsellut netistä laudan mainosvideoita ja tajusin klipeistä, että lauta keulii hyvin nopeasti ylöspäin. Eihän tässä muuten mitään ongelmaa olisi (flaikulla kun korkeutta on tämä typy napannut lähes parikymmentä metriä ) ellei tämä hoverboard  eroaisi flaikusta niinkin merkittävästi että tässä kapistuksessa jalkoja ei laiteta monoihin kiinni.  Jos siis lauta keulii niin neiti Nappi on nopeasti vedessä eikä ilmassa!

No joo onhan tässä uudessa hoverboardissa muitakin pieniä eroja flaikkuun verrattuna. Oikeastaan helpompi on luetella yhtäläisyydet. Vauhtia molempiin annetaan vesiskootterista kaasulla ja molemmissa laudoissa on kiinni parikymmentä metriä paloletkua ja huikea vesisuihku. Hoverboard muistutti ohjaukseltaan enemmän lumilautaa kuin flaikku. Flaikkua ohjataan jalkaa nostamalla ja nojaamalla eteen tai taakse, rintama suunta on eteenpäin. Hoverboardissa painoa vaihdellaan kuten lumilautaillessa ja rintamasuunta on sivulle päin. Hoverboardissa kehonpainoa joutuu laittamaan etujalalle, ettei lauta ampaise suoraan taivaan tuuliin, kun taas flaikussa lähes pelkkä rento seisominen riittää tasapainon säilymiseen.

Äkkiseltään kuulostaisi, että flaikku on helpompaa. Ehkä pidemmän päälle näin, mutta luulen monelle ensikertalaiselle hoverboardin olevan helpompaa, koska painon jakaminen ja käännökset ovat loogisempia kun flaikussa polvien nostelu puolelta toiselle. Uskon kuitenkin että flaikulla moni oppisi temput nopeampaa kuin hoverboardilla. Flaikussa monot tuo aika ison turvan sukeltaessa ja tempuissa kun taas hoverboardissa vaaditaan todella kovaa päätä, että lähdetään tekemään temppuja. Saa nähdä pysynkö loppu kesän kuitenkin flaikkutyttönä vai hurahdanko hoverboardin maailmaan? Rämäpää olen tunnetusti mutta katsotaan kestääkö typyn pää lähteä reenaamaan temppuja hoverboardilla vai tuleeko ennemmin  köntsät housuun!

-Marika

Ai pitikö tässä hoverboardissa siis seistä?


P.S Kiitos Irina Hämäläinen kuvista !
Jos kiinnostuitte lajista niin katselkaapa Flyboard Avataaran facebook-sivuilta missä päin Suomea Miika kiertää lautojen kanssa. Jyväskylän Satamassa on usein mahdollista päästä kokeilemaan! Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3