perjantai 4. heinäkuuta 2014

HULLUN POLKASU OSA 1
Terkut täältä Norjasta! Kaksi päivää takana Jopolla Norjaan reissua.  Äkäslompolosta startattiin eilen ja illaksi kerettiin hyvin, jopa Jopoilla, Enontekiölle! Matkaa ensimmäisellä etapilla oli 139 km. Ekat 50 km meni kuin vettä vain, sitten huomasin nälän yllättävän ja matka meinasi käydä nihkeäksi. Ruokailtiin koko 60 ihmisen porukalla noin 75 km kohdalla.  Kalakeitto maistui taivaalliseslta näin pitkän matkan jälkeen. Ruokailun jälkeen Jopo kulki kuin unelma! Kiirehän tässä hommassa ei ole minnekään, joten ajelimme jopoilla rauhallisesti nauttien maisemista henkeä haukkoen.

Tänään starttasimme lyhyen etappimme Enontekiöltä suuntanamme Kautokeino. Suomen ja Norjan rajan ylitys oli siis tiedossa. Tämä päivä oli helppoa kauraa eilisen jälkeen. Matkaa tälle päivälle kertyi 80 km. Yhteensä olemme tällä hetkellä fillaroineet 219 km. Maisemat ovat upeita, mutta kelit voisivat olla suotuisammat. Satanut on vähän väliä, välillä rankemmin ja välillä sumutepullosadetta. Ei tässä kuitenkaan sokerista olla, joten sadeasua niskaan ja etiäpäin! Vammoja ei meikäläisellä toistaiseksi ole vaikka en ole edes vielä ottanut pehmustettuja pyöräilyhousujani käyttöön! Taitaa tältä neitoselta löytyä pehmustetta omasta takaa! Tai sitten geelipehmustesatulasta on oikeasti hyötyä!

Hauskaa on ollut ja asuntoautoelämä tuntuu hyvinkin viihdyttävältä. Huominen päivä jännittää, sillä ilmeisesti matkamme kohti Altaa ja Jäämerta on mäkinen ja kilometrejä fillarin satulassa on jo kertynyt melkoisesti. Tai no jos perseeni alla olisi jokin muu fillari kuin vanha jopo niin ei nämä kilometrit ehkä tuntuisi näin isoilta. Mäkiä ensimmäisellä etapillamme oli ihan mukavasti ja toki myös alamäkiä löytyi hienosti. Tänään maastomme oli hyvinkin tasaista eiliseen verrattuna, mutta pirullista nousua oli kuitenkin aika paljon. Pitkää mutta loivaa nousua. Katan kanssa aloitimme tänään viihdykkeenä nimeämään pirullisia nousuja Raamatun mieshenkilöiden mukaan :D Jos olette koskaan kiinnittänyt huomiota niin kaikki ikävät asiat ovat aina naisten nimien mukaan nimetty, kuten esimerkiksi hurrikaanit ja crossfit-treenit, siispä teimme poikkeuksen ja mäet saivat aina nousun raskauden mukaisen nimen ;)

Huomenna jatketaan ja toivottavasti jäämeressä snorklaus reissun päätteeksi onnistuu. Vähintäänkin uimaan aion mennä!

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3