perjantai 9. elokuuta 2013

Flyboard

Jyväskylän satamassa on tänä kesänä ollut mahdollista testata uutta vesiurheilumuotoa, flyboardingia. Monet kerrat satamakahvilassa jäätelöä syödessä olen tänä kesänä kummastellut vesiskootteria, johon on kiinnitetty paloletku ja jonkin sortin lauta, jossa mitä ilmeisimmin on kiinni wakeboard-monot. Sain vihdoin viime viikonloppuna itseni skarpattua ja sukelsin nettiin etsimään videoita flyboardingista. Voi pojat kuinka hienolta se näyttikään videoilta! Vesisuihku nostaa laudan ja matkustajan ilmaan jopa kymmeneen metriin. Voit tehdä temppuja ilmassa tai sukeltaa syvyyksiin. Totesin, että minun on päästävä kokeilemaan tuota vielä kun vesi on lämmintä.

Maanantaina olin taas tapani mukaan iltajäätelöllä satamassa ja minulla kävi tuuri ( normaalisti en omaa Hannu Hanhen tuuria)! Osuin paikalle oikeaan aikaan sillä Miika, joka pyörittää satamassa tätä uutta vesiurheilumuotoa oli juuri laittanut ilmoituksen facebookiin naisten ilmaisesta flyboard kerrasta klo 21 asti. Eipä tarvinnut minua kauaa houkutella kun istuin laiturilla märkäpuvussa, kypärä päässä ja monot tiukasti jalassa, miettien MITEN IHMEESSÄ TÄMÄ TOIMII. Pääsisinkö ylös vai räpiköisinkö satama-altaassa kuin idiootti? Mitä sitten, jos pääsisin ylös? Tätä mietin siinä vaiheessa kun sitten toisella yrityksellä pääsin ylös ja katselin alapuolella olevaa veden pintaa. Pienessä paniikissa koukistin jalkojani ja menetin tasapainoni ja lensin näyttävässä kaaressa oman huutoni saattelemana selälleni veteen. EIKÄ SATTUNUT LAINKAAN! Märkäpuku vaimentaa iskun veteen pudotessa, joten korkeutta ei tarvinnut pelätä lainkaan.

Parikymmentä minuuttia ratsastin siis paloletkulla ilmassa ja sukeltelin kuin mikäkin delfiini. En voinut kuvitellakaan lajin olevan oikeasti näin helppoa. Uskon, että jokainen pääsee edes muutaman metrin korkeuteen ensiyrityksellä. Rahoilleen tästä lajista saa todellakin vastinetta, sitä ei kannata epäillä. Innostuin tästä hommasta niin kovasti, että halusin Joonankin kokeilevan.  Maksoin Joonalle eilen lipun tähän hauskan pitoon ja eipä tarvinnut kauaa minua puhua ympäri, että olin maksavana asiakkaana itsekin. Nyt olen siis kokeillut flyboardia kahdesti ja toisella kerralla onnistuin jo tekemään takaperin voltteja ja sukeltamaan useita kertoja putkeen ilman kaatumisia. Voiko hauskempaa ja helpompaa vesiurheilua ollakkaan?

 Jos jotakuta pelottaa kokeilla lajia ensimmäistä kertaa niin Jyväskylässä ainakin tämän lajin pyörittäjä osaa hommansa ja ohjeistaa hyvin vaikka hieman rimakauhua testaajalla olisikin. Kiitokset siis Miikalle, joka sai minut hurahtamaan tähän touhuun. Viimeistään ensi kesänä lupaan tulla taas testaamaan!

Käykäähän tsekkaamassa Flyboard Avataaran facebook  TÄSTÄ.Tässä olisi kuvia ekasta flyboard kerrastani. Hieman haparoiden mentiin,  mutta korkeutta sain jalkojeni alle ja ihan kivasti menopeliä ohjattuakin.
Se on menoa
Kuvia eiliseltä. Joonan eka kerta ja minun toinen kokeiluni.


Joken ensimmäinen ilmalento

Go Joona Go! Dive like a dolphin!

Kyllä naisetkin osaaa! Voin paljastaa, että tästä sain pari mustelmaa kun takaperin voltti jäi vähän vajaaksi.
Toisella yrityksellä onnistuin vähän paremmin

Valitettavasti emme tajunneet kuvata videota, joten saatte katsella giffiä takaperin voltistani.


Energistä viikonloppua kaikille ja käykäähän testaamassa Flyboardingia vielä kun vesi on lämmintä!

-Marika

6 kommenttia:

 1. Ihan sairaan mageen näköstä touhuu!!! Siis katoin sun instagramista ja en ees tienny mikä juttu tää oli mutta heti kelasin et tota haluun kokeilla! Ehkä joskus vielä pääsen testaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitiä on kyllä! Tämä laji taitaa olla aika uusi. Muistaakseni jossain törmäsin lukuun kolme vuotta vanha. Saatan olla myös väärässä, mutta anyway suht uusi villitys. Ehdottomasti kannattaa kokeilla jos mahdollista! Itse hurahdin kunnolla lajiin ja aion jatkossakin kokeilla kun mahdollista. :)

   Poista
 2. Flyboardauksesta kiinnostunut10. elokuuta 2013 klo 20.25

  Ei jumpe! Pakko päästä itsekin testaamaan! kaunakohan tää homma pyörii vielä jyväskylässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa varmaan laittaa flyboard avataaran facebookkiin kyselyä. Vastaavat varmasti mielellään sieltä :)

   Poista
 3. Oon katellut tätä touhua ikkunasta. Kotoa näkee suoraan satamaan. Oon luullut että on törkeen vaikeeta mut ehkä uskaltaudun testaamaan vielä tänä kesänä!

  VastaaPoista

<3