perjantai 3. kesäkuuta 2016

GIRO DI ITALIA

Sain kokea meidän pikkukylässä, Panzanossa, suuren urheilujuhlan huumaa. Yksi maailman isoimmista pyöräilytapahtumista, giro di italia, blokkasi tiemme muutama viikko takaperin. Yhden sunnuntain kurkistelin ihmeissäni jos jonkinlaista pyöräilijää, polkupyörää, kypärää sekä valtavaa turistimäärää. Mukava päästä seuraamaan tälläistä isoa tapahtumaa läheltä ja kartutin uusia kokemuksiani myös lisää, sillä sain uuden kokemuksen viinin kanssa. Sunnuntai-illan tutkailin giro di italiaa tiskin toiselta puolen kaadellen viintä ja höpötellen turistien kanssa. Ei lainkaan hassumpi kokemus!

Silti täytyy kyllä sanoa, että suurimman hymyn nosti huulilleni lauantai-ilta ennen urheilujuhlan huumaa. Ystävän kanssa päristeltiin pitkin Panzanon ja Greven katuja vihreällä vespalla. Naureskelimme hullunkurisille asuntoautoille ( joita oli parkissa jokaisessa kolossa minne auton vaan pystyikään parkkeeraamaan! ), laskettiin loputtomia vaaleanpunaisia asioita ( giro di italian tunnusväri on vaaleanpunainen, johtuen tapahtuman pääsponsorista. Grevessä jopa suihkulähteen vesi oli vaaleanpunaista!) ja laulettiin kovaan ääneen vespan kyydissä pimeän tultua, jotta kylmyys ei tuntuisi niin pahalta vespalla päristellessä! Panzano sai myös oman "hollywood-kyltin" viinitarhalle, tietenkin vaaleanpunaisen.  Kadut olivat saaneet myös omanlaisen iloisen ilmeen kun ihmiset maalasivat erilaisia kannustustekstejä älyttömän isoilla kirjaimilla. Näistä tekstien kannustavuudesta voidaan toki olla useaa mieltä, sillä viikko tapahtuman jälkeen monet valkoisista teksteistä oli käyty maalaamassa piiloon mustalla maalilla. Tekstit olivat melkoisen rivoja ja kirjaimet niin isoja että ne näkyvät todella hyvin myös helikoptereihin, joita täällä näin turistiaikaan pörrää ja paljon!






Tällä kertaa voiton koko kisassa vei Italian oma pyöräilijä, joka kiri viimeisellä vuoristo-osuudella 40 sekunnin eron kiinni. Hurja suoritus, joka kyllä huomattiin koko Italiassa.

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3