torstai 18. kesäkuuta 2015

TÄMÄN HETKEN LEMPPARI VATSALIHASLIIKKEENI

Tykkään monesti tehdä treenin loppuun lyhyehköjä vatsistreenejä. Toki jos on super kova treeni alla niin silloin nämä loppuverkan osana olevat vatsalihasjutut jäävät väliin. Ajattelin jakaa täällä blogin puolella muutaman tämän hetken lemppariliikkeeni. Vaihtelen usein tätä lopputreenini vatsisosiota liikkeiden ja toistomäärien osalta. Tässä olisi kuitenkin sellainen treeni, joka on tullut viimeaikoina tehtyä useammin hyväksi todetun tehokkuuden takia. Kyllä muuten tuntuu seuraavana päivänä!

Tehokas vatsatreeni

4-5 kierrosta (riippuen muun treenin kovuudesta)

1 min lankutus lisäpainolla  
20 GHD-sit ups
3+3 dragon flag variaatio (kevennettyä human flagin harjoittelua vuorojaloin)


Toistomääriä ja lankutuksen aikaa, sekä painoa voi säädellä oman kunnon mukaan. Itselläni lankutus on melko helppoa ilman lisäpainoja, joten lisäpaino on mukava lisä. Olen täysin kyllästynyt heittämään painoja niskan päälle lankutuksessa, kiva vaihtoehto lisäpainon paikalle on lisäpainovyö ja ei muutakuin paino roikkumaan. Joudut silloin miettimään enemmän keskikropan pysymistä hyvässä linjassa. Kannattaa kokeilla jos lankutus on helpohkoa! GHD- vatsat ovat aika brutaaleja liikkeitä äkksiseltään. Jos et ole ennen kokeillut niin skaalaa toistojen määrää pienemmäksi tai kokeile kuinka alas uskallat liikkeen tehdä. 


Jos human flagin saaminen kiinnostaa niin tämä skaalattuversio on hyvää kehittävää treeniä. Nosta jalat ylös ja ala laskea jalkoja hitaasti kohti lattiia. Ei ole helppoa päästä hitaasti ja kontrolloidusti alas asti!

Lisäpaino lankutus on hyvä vaihtoehto jos pystyt lankuttamaan useampia minuutteja. Rupeaa kokeneemmallakin lankuttajalla keho tärisemään kun laittaa tarpeeksi painoja. Kyllä saavat syvät vatsikset kyytiä!


Huippua Juhannusta kaikille! Itse vietän Juhannusta ystävien kanssa ja pirskeet alkavat tänään jo perinteeksi muodostuneella porukalla! Viikonlopuksi siirrytään perinteisen mökkeilyn pariin Kuopioon. En anna kehnon sään vaikuttaa juhannusfiilikseeni, kaikki on omasta ajatelusta kiinni ja tästä tulee varmasti yksi parhaista jusseista aikoihin! :)

-Marika

P.s. Kiitos Riikka kuvausjeesistä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3