torstai 5. tammikuuta 2017

UUSI VUOSI

Hyvää uutta vuotta kaikille tasapuolisesti. Joulut on nyt juhlittu (lue että syöty, hurja hiilaripöhö vieläkin päällä suomalaisesta hitaasti sulavasta ja helkkarin hyvästä jouluruuasta! Ah seuraavaa joulua jo odottaen! ) ja vuosilukukin vaihdettu uuteen. Olen tottunut viettämään uuden vuoden aaton aina Suomessa, enemmän tai vähemmän lumisessa ympäristössä ystävien kanssa, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen ja päräytinkin paukuttelemaan raketit Italiaan. En kuitenkaan lymynnyt kotinurkissa vaan otin suunnaksi Abetonen ja vuoret.

Olen ollut Abetonessa muutamaan otteeseen patikoimassa ja ostamassa tuoreita maitotuotteita suoraan tuottajilta yms. Pidän tästä alueesta. Lyhyt ajomatka Firenzestä, pieniä suloisia taloja vuoristokylässä sekä mahdollisuus lasketella. Vuosi vaihtui siis vuoristossa, ei huono ympäristö näin suomalaisen näkökulmasta! Vähän laskettelua ( oma lumilauta vaihtui ekaa kertaa laskettelusuksiin ja täytyy myöntää, että hauskaa puuhaa tuo mäenlasku on myös suksilla! ) ja pulkkamäkeä liukurilla. Perinteistä uuden vuoden safkaa italialaiseen tyyliin, hieman kuohuvaa ja patikointia. En voi valittaa, kivaa oli!

Blogin puolella on vilahtanut useampia kuvia Italian Alpeilta, joten en viitsi tykittää tätä postausta täyteen sellaisia vuorikuvia ( ja ei Abetone kuitenkaan vedä vertoja Alpeille, mutta sijainti on sika hyvä minulle, ei tartte puuduttaa takamusta tuntitolkulla autossa. ) Mainitsemisen arvoinen plussa Abetonen läheisyydessä on huikea silta ( Ponte Sospeso di San Marcello Pistoiese ), en tiedä uskaltaisinko tälläistä riippusiltaa, jolla kävimme vaeltamassa, edes ylittää kovalla tuulella! Sillalla on nimittäin mittaa 220 metriä ja alapuolella virtaa joki. Muutaman päivän laskettelureissuksi Abetone on ihan huippu paikka. Jos liikutte Toscanassa niin uskallan suositella, jopa päiväkohteeksikin.












En tehnyt uuden vuoden lupauksia. Kai tämä tarkoittaa, että olen tyytyväinen itseeni ja elämääni tälläisenä kuin se nyt on. Nautitaan siis tästä vuodesta niinkuin edellisestäkin, enkä valita vaikka tästä vuodesta voisi tulla vielä parempi kuin aiemmista! Ainahan sitä voi kuitenkin jollakin tasolla elämänlaatuaan parantaa, vai mitä? Hymyillään siis jatkossakin niin että poskiin sattuu, saattaa nimittäin hymy tarttua vastaantulijaankin!

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3