sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

UUTTA JA IHMEELLISTÄ

Pääsin jokunen tovi takaperin näkemään taas jotain uutta ja ihmeellistä. Olen jo tottunut asumaan täällä Italiassa, mutta elämä täällä viinitilalla ei lopeta yllättämistä. Nyt oli vuorossa pullotus. En päässyt itse osalliseksi tähän työprosessiin, mutta pääsin lasten kanssa kurkkimaan päivän aikana kuinka tämä homma toimi.

Aamulla pihaan ajoi rekka, jonka perävaunussa kaikki taika tapahtui. Kamala määrä pulloja pyöri perävaunussa eteenpäin kolisten hurjasti. Jos tämä työprosessi olisi päivittäistä soisi iltaisin korvissa jokin muu kuin radiohitit ja italialaiset rakkauslaulut. Onhan se jälkeenpäin ajateltuna itsestään selvää, että lasipulloista lähtee kova ääni, varsinkin kun niitä on iso määrä, mutta silti! En todella osannut kuvitella metelin kovuutta etukäteen.

Viinikellarin etupiha oli täynnä korkkeja ja kaikkea muuta pullotukseen liittyvää. Pomoni mukaan on iso duuni saada kaikki ajallaan onnistumaan Italiassa. Aikataulut eivät ole yhtä pitäviä kuin Suomessa. On ihme jos koko pullotus saadaan pakettiin oikeana päivänä, sillä yleensä aina tulee viivästyksiä, kuten pullot puuttuvat tai korkit tulevat vääränä päivänä. Tällä kertaa kaikki taisi kuitenkin olla aikataulussa ja viinikellari oli täynnä hulinaa pullotuspäivänä. Muutama ihminen syötti pulloja kovalla vauhdilla perävaunussa olevalle liukuhihnalle, jossa erilaiset koneet kääntelivät pulloja, laittoivat etikettejä ja korkkeja yms. Koneet hoitivat paljon, mutta konekaan ei ole aina täydellinen. Korkki voi mennä koneen toimesta väärin tai etiketit vinoon ja tarvitaan silmät tarkkailemaan näitäkin asioita ja ottamaan virheelliset pullot pois. Laatikot täyttyivät näppärien ja kokeneiden sormien toimesta rivakasti ja täydet viinilaatikot laskivat pientä liukumäkeä pitkin kellariin.

Kysyin pomoltani miksi tarvitaan rekka pullotusta varten.  Sain vastaukseksi että pullotusvälineet veisivät pirusti tilaa kellarilla ja on helpompaa tilata pullotusfirma paikalle hoitamaan tätä hommaa viinitilan oman henkilökunnan lisäksi.  Taas kun hetken aikaa tätä asiaa pohdin niin tämä vastaus kuulostaa tavan tallaajan korvaan melkoisen järkevältä.

Paljon mielenkiintoisia asioita tapahtui, osan osasin kuvitella etukäteen ja osan en. Varmastikaan minun kokemattomat silmäni eivät myöskään kaikkia välivaiheita ymmärtänyt tai huomannut, mutta nyt olen taas hieman viisaampi ja kokemusta rikkaampi. Hetkeäkään täällä Candiallella olostani en vaihtaisi pois.

Äitini sanoja lainaten. Nyt olen nähnyt viinin matkan rypäleestä pulloon. Onko seuraavaksi sitten aika opetella maistelemaan ? ;) Eikun olikos se jo tutumpaa hommaa? Uskon kyllä että täällä viinitilalla on vielä viinin valmistuksen välivaiheita, joita en ole nähnyt.

Instagramistani löytyy pieni videon pätkä tästä pullotuspäivästä (klikkaile tästä), jos et ole vielä kurkannut niin kurkkaapa nyt!




















Huippua sunnuntai-iltaa teille kaikille! <3

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3