torstai 8. lokakuuta 2015

PANZANO VINO AL VINO 2015

Muutama viikko takaperin saimme mukavasti vipinää kylään, jossa tällä hetkellä asustelemme. Panzanossa järjestettiin viinifestivaalit, jossa sai maistella paikallisten viinintuottajien viinejä. Pieni tori oli usean päivän ajan täynnä vilinää ja vilskettä. Viini virtasi ja livemusiikki soi.

Kuinka tämä homma sitten toimi? Noh, saavuimme paikalle ja ostimme oman viinilasin 16 euron hintaan.  Tämän lasin kanssa saimme kiertää eri viinintuottajien pisteet ja maistella erilaisia viinejä. Illan aikana sai kirjata vihkoon ylös omia mielipiteitä ja illan päätteeksi sitten valita omat suosikit ja ostaa pullot kotiin. Hieno tapahtuma, jossa näki myös naapuriviinitilojen ( eli käytännössä siis naapureitamme ) ihmisiä.  Viinitilojen nimet saivat nyt myös kasvot, sillä monet kerrat on naapuritilojen ohi ajettu, joko autolla tai pyörällä, ja mietitty ketä näiden porttien takana asustaa.
Aiempana viikonloppuna oli vastaavanlainen tapahtuma naapurikylässä, Grevessä, ja pyörähdimme myös kurkistamassa menon siellä suunnassa. Pakko on kuitenkin myöntää, että tykkäsin Panzanon tunnelmasta enemmän, sillä Greve on hieman isompi kylä, joten meno oli sen mukaista. Erilaiset tapahtumat viinin ympärillä ja molemmissa kannatti käydä. Onkohan tässä käymässä niin, että työskentelyni Candiallella on saanut minut ajattelemaan, että Panzanon asiat ovat parempia kuin Greven? ;) Tämä on hauska asia johon tällä alueella törmää. Jos juttelet ihmisen kanssa, joka on Grevestä hän kehuu aina Greveä ja luonnollisesti tilanne on taas päinvastainen jos puhut ihmisen kanssa joka on Panzanosta.

-Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3