tiistai 14. lokakuuta 2014

NAPPULAT NAULAAN
Futiskausi meidän JyPK N2 osalta on ollut pulkassa nyt viikon ajan. Viimeinen sarjapelimme oli todellinen farssi. Odotimme tasaista vääntöä klubia vastaan. Edellinen kohtaaminen kyseistä joukkuetta vastaan päättyi meidän 5-0 voittoon ja tällä kertaa lukemat kääntyivät päin vastoin ja ylikin. Saimme kunnon turparallin kotijoukkuuen pyörittäessä meitä 10-1. Eka puolisko oli tasaisempaa vääntöä ja puoliajalla fiilikset olivat hyvät. Voittoa haviteltiin vielä toiselle puoliskolle lähdettäessä, sillä lukemat jolla ensimmäiseltä puoliskolta siirryttiin puoliajalle olivat vain 2-1 kotijoukkuuen hyväksi. Toisella puoliskolla tapahtui sitten jotain ja vihreän perheen selkäranka napsahti paukahtaen. Farssi ja turparalli todellakin. Aina voidaan syyttää super pientä kenttää ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Tässä tilanteessa ei edes kannata yrittää. Olimme surkeita. Vastustaja parempi.

Reilu viikko vikasta pelistä takana ja vieläkin sapettaa. En siis pui tätä peliä sen enempää, sillä ei tälläiseen peliin ole mukava pelaamista lopettaa. Tarkempaa analyysiä pelistä voi lukea joukkuuemme raportista.

Lupasin itselleni viime keväänä, että löyhään hieman treenien suhteen ja annan itselleni mahdollisuuden keskittyä uusiin harrastuksiin. Selkäni on ollut jo usean vuoden ajan heikossa kunnossa ja futis ei tätä tilannetta selkäni kanssa ole edesauttanut. Siispä tein pienessä mielessäni päätöksen lopettaa tämän kauden jälkeen futiksen. Nyt kausi olisi pulkassa ja on aika laittaa nappikset naulaan. Eri asia on se, että kuinka kauan nappikset pysyvät naulassa. Mutta toistaiseksi ne saavat jäädä pois viikottaisesta käytöstä.

Urheilu ei tule jäämään pois arjestani. Oikeastaan tarkoitukseni futiksen lopettamisen suhteen on myös raivata tilaa muille harrastuksille. Talven tullen aion palata boulderoinnin pariin, joka on ollut kesäajan täysin pois kuvioista. Pää painon treenini suhteen aion siirtää crossfitin pariin. Tätä uutta harrastustani olen nyt "harrastellut" vuodenpäivät. Viime talvena käytin oikeastaan lähes yhtä paljon aikaa crossfitin parissa kuin mitä käytin futiksen kanssa. Tämän seurauksena treenimäärät nousivat 7-10 kertaan per viikko. Toisin sanottuna en tehnyt muuta kuin treenasin ja kävin töissä. Tämä määrä tuntui liian isolta, ja huomasin muutoksia esimerkiksi unenlaadussani. Nyt aion olla fiksumpi ja pudotan haikein fiiliksen  futiksen pois arjestani ja keskityn crossfitiin. Otan lajin suhteen muutamia tavoitteita, joita käytiin kotisalillani läpi viime viikolla. En siis todellakaan ole tähtäämässä suoraan kisoihin vaan lähden tavoittelemaan pienissä osissa kehitystä useassa osa-alueessa. Olen kuitenkin tottunut harrastamaan urheilua kilpailemalla, joten en voi kieltää etteikö kilpaileminen kiinnostaisi. Matkaa kilpailemiseen on paljon, mutta ehkä joskus. Ei kuitenkaan vielä mahdollisesti edes parin vuoden sisään. Lähden haastamaan ITSEÄNI selkäni ehdoilla.

Nyt elän siis jänniä hetkiä, sillä treenitapani tulevat muuttumaan tässä parin viikon sisään isosti. Jatkossa pallon potkiminen jää ja crossfit lisääntyy. En aio treenata kuitenkaan pelkästään crossfitin parissa, vaan saan myös lisäksi pienehkön juoksuohjelman, sekä aion edelleen nauttia urheilusta monipuolisesti kokeilemalla uusia juttuja ja elvyttämällä viime talven uutta ihastustani boulderointia. Jännän äärellä elellään. Olen hurjan innoissani, mutta samalla myös haikein mielin jätän lapsuudesta asti elämääni rytmittäneen harrastuksen. Vaikka tässä harmittelinkin kuinka on ikävä lopettaa futis huonoon peliin, niin kyllä kaudesta jäi kuitenkin paljon hyvääkin käteen. Pieniä pelillisiä oivalluksia kauden aikana, Suomen Cup pikkufinaali, ja itseltä lähes ehjä kausi ilman loukkaantumisia. Pelattuja minuutteja ja avauskokoonpanopaikkoja minulle kertyi eniten joukkuueessa ( heh heh, kannattaa valita pelaavansa laitapakkina ;)). Toisin sanottuna ei tämä kausi ollut hullumpi lainkaan.Vaikka olen innoissani siitä, että aikaa on enemmän uusille harrastuksille ja toisaalta myös haikein fiiliksin futiksen suhteen, on nyt aika ottaa rennommin pari viikkoa ja tehdä muutakin kuin vain hikoilla! Pari löyhempää treeniviikkoa ja uudesta kodista nauttimista kaikessa rauhassa. Syksy on mun juttu ja aion nauttia myös ulkoilusta ilman treenivaatteita, mahdollisesti vaikkapa korkkarit jalassa tuulettuen!

-Marika


P.s. Jypsykät tiedän että osa teistä lukee tämän postauksen, joten ettei vaan pääse unohtumaan niin kiitos teille upeille naisille! Meillä on huikea porukka. Vihreä perhe <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3