torstai 27. helmikuuta 2014

"LENKKIKENGILLÄ EI SISÄÄN"

// Takki Runawayvintage / Pooloneulemekko Weekday / Lenkkarit Nike //


Pari iltaa takaperin lähdimme pyörähtämään muutamalla Jyväskylän yössä ja jalassani olivat lenkkarit.  Loukkasin nivelsiteeni nilkasta paria päivää aiemmin ja jalkaani ei mahtunut muut kengät kuin lenkkarit ja kumpparit. Valitsin pienelle kuppila tuokiollemme kuitenkin kumppareiden sijaan lenkkarit. Käytän arkena todella paljon lenkkareita ja käytän näistä kengistä silloin joukkelaistemme kylvämää sanaa "hengailukengät".  En siis pidä jalassani sitä hikistä juoksu- tai salikenkää ellen ole treenaamassa. Tästä voidaan päätellä siis, että omistan muutamat parit näitä ihanan värikkäitä jalkaani hiveleviä rakkauksia.

Tässä siis pieni esikertomus lenkkareideni käytöstä. Nyt siis itse asiaan. Olimme ystävien kanssa muutamilla lauantaina ja jalassani tosiaan oli nämä samaiset vihreät Niket, jotka ovat tämän postauksen kuvissa. Kävimme kurkistamassa useamman Jyväskylän kuppilan menoa ja olimme menossa Freetimeen viimeisenä. Tässä vaiheessa matkaamme tuli mutka. Nimittäin portsari, ovimies, poke ja mitä näitä nimiä nyt sitten onkaan. Jonotimme pienen tovin ja kun tuli vuoromme astella sisään portsari tokaisi, että "anteeksi mutta en voi päästää sinua sisään lenkkikengissä". Takanamme jonossa kuului hieman naurahduksia ja takana seisovat katselivat omia talvi- ja vaelluskenkiään. Ilmeisestikin miettien ovatko ne yhtään soveliaammat kuin meikäläisen päheän väriset lenkkarit. Sain kuitenkin suuni auki ja totesin pokelle, että "nyt on tainnut herralta jäädä viimeisimmät muotiuutiset lukematta". Muistaakseni olen useaan otteeseen bongannut näitä lenkkitossuja monista katumuotiblogeista ja lehdistä. Muihin kuppiloihin ei tosiaan ollut meidän porukalla aiemmin ongelmaa päästä sisään. No hetken päästä poke kuitenkin heltyi ja päästi minutkin sisään sanoen "sovitaan että en nähnyt kenkiäsi".

Kieltämättä olin melko hämmästynyt tästä. Joo Joo tiedän, että ennen tapana oli olla päästämättä baariin sisään, jos päällä oli lenkkarit tai perunaverkkarit, mutta pitäisikö kuitenkin tehdä tälläinen trendipäivitys pokeille ja katsoa muutenkin yleisilmettä, eikä tuijottaa pukeutumissääntöjä kuin ohjekirjaa? Verkkareista puheen ollen, olen kyllä ollut Jyväskylän yössä parikin kertaa täysin urheiluseuran varusteisiin vuorautuneena joukkuekavereiden kanssa, eikä se ainakaan Escapessa tai Passionissa ole ollut ongelma. Tai mitä tulee näihin karvatoppakenkiin, joista rönsyää ne maman kutomat jussilankavillikset, tai näihin suomalaisten rakastamiin coretex kenkiin, joita Timessä näkyi useammat. Voin hyvillä mielin todeta, että minun vihreät paholaiseni olivat kyllä coolimmat. Joo joo en mennyt baariin lenkille so what, mutta tarvitsetko sitä vettä pitävää coretex popoa siellä baarissa, ehkä tarvitset jos aiot uida tuopin pohja jämissä. Vaihtoehtona olisi tietenkin ollut ahtaa jalkani korkkariin, jossa ei ole vartta, koska eihän ne meitsin varrelliset perus saappaat mahtuneet turvonneen nilkan kanssa jalkaani. Olisinko siis päässyt sisään helpommin jos olisin kontannut rikkinäisellä nilkalla ovelle upeat high heelsit jalassa vai olisiko tuomio ollut silloin mahdollisesti too drunk?

Onneksi minun lenkkarini vilahtavat Jyväskylän yössä kerran kahdessa tai kolmessa kuukaudessa ja jatkossa voin parantaa tapani ja laittaa jalkaani vaikkapa kumpparit. Kumppareissani on muuten vihreät nauhat ja ruusuja sinisellä pohjalla. Mitäköhän poket niihin sanoisivat ?

Hauskaa loppuviikkoa kaikille ja aina on hyvä päivä pitää lempparikenkiä jalassa!

-Marika

p.s. Tässä muuten hämyinen kuva siitä mitä minulla oli lenkkareideni kanssa päällä, ei muuten ollut ne perunaverkkarit! ;)  Lähes samalla lookilla oltiin liikkeellä kuin edellisessä postauksessa .
6 kommenttia:

 1. Voi pojat! eipä ole täällä pk seudulla tota ongelmaa ainakaan omissa vakiopaikoissa! Niket on kuumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Jyväskylässä näköjään on. Hyvä että ei kaikkialla. Lenkkarit kunniaan! :)

   Poista
 2. vihreät paholaiset :D:D huhuh.. ja vieläpä time.. :DD

  VastaaPoista
 3. ooh toi takki! ihanan värinen ♥

  VastaaPoista

<3