torstai 18. syyskuuta 2014

RUNNING MOTIVATION

Meillä on Joonan kanssa yhteinen harrastus. Se on kamera, nykyään tavallista valokuvausta enemmän yhteinen aika menee videokuvauksen parissa. Kesällä kuvasimme Goprolla juoksumateriaalia Norjassa ja täällä Suomessa. Tämän videokoosteen tarkoitus oli olla minulle itselleni motivaation lähde juoksemiseen. Joku teistä lukijoista saattaa nyt ihmetellä kuinka oman juoksemisen kuvaaminen voi toimia motivaationa.

Ajatukseni videon tekemisen taustalle on tämä. Haluaisin kovasti nauttia juoksemisesta. Nautin juoksemisesta aika ajoin, mutta koen juoksemisen monesti tylsäksi. En ole niitä ihmisiä, jotka nauttivat kavereiden kanssa hölkkäämisestä ja kuulumisten vaihtamisesta lenkillä. Kaipaan treenaamiseen jotain muutakin kuin vain hölkkäämistä ja rupattelua ( toki juoksen joskus myös ystävien kanssa ja se on mukavaa, mutta en voisi tehdä juoksutreenejä aina niin ). Nautin juoksemisesta parhaiten syksyllä ja saan juoksun rullaamaan hyvin hapekkaassa säässä ja kuulaissa aamuissa. Tätä nautintoa ei kuitenkaan yleensä kestä pitkään. Juoksutekniikkani ei ole häävi ja tyydyn monesti ajattelemaan, että saan juosta tarpeeksi paljon futiksessa pallon perässä. Kun nämä ajatukset nousevat mieleeni alan lipsumaan juoksupäivistäni ja en saa itseäni liikkeelle. Toki treenaan paljon muita juttuja, mutta lenkkeily into vain hiipuu jossain vaiheessa, koska ajattelen pallon perässä juoksemisen riittävän. Kun säännöllinen juoksurytmi katoaa olen motivaationi kanssa nollissa ja juoksuflow on poissa. Tässä vaiheessa toivon videon astuvan mukaan kuvioihin. Painan play-nappia ja katson videon ja totean että olen ennenkin pystynyt juoksemaan. Olen ennenkin nauttinut juoksemisesta, joten kengät jalkaan ja pihalle. Aina ei tarvitse juosta samaa reittiä vaan on hurjasti inspiroivia paikkoja joissa juosta. Videolta näen että ainut vaihtoehto lenkkeillä ei ole Jyväsjärven rantaraitti, jonne olisi helppo kurvata suoraan kotiovelta.  Videon tarkoitus on siis kohottaa haluani painella raikkaaseen ulkoilmaan juoksemaan ja nauttimaan säästä, maisemista ja ennen kaikkea juoksemisesta! Ehkä vielä innostun niin että päätän aloittaa jonkin sortin juoksukoulussa hiomaan tekniikkaani (joka on olematon) ja saisin hyvästä juoksutekniikasta lisää draivia juoksemiseen. Toivottavasti joku teistä lukijoista saisi myös lisää motivaatiota juoksemiseen tai yleensä treenaamiseen videostamme.

Nyt joku ystävistäni, joka lukee tätä tekstiä, miettii siellä ruudun toisella puolen että kyllähän Marika käy viikoittain pinkomassa Harjun portaita ja raahaa vielä kaveritkin sinne mukaansa. Kyllä, rakastan porrasjuoksemista, se on yksi kaikkien aikojen lemppari treenimuotojani ja hyvä tapa päästellä höyryjä. Mutta vaikka minun jalkani nousevat kepeästi  Harjun portaita ne eivät aina haluaisi jaksaa juosta pitkää matkaa tasavauhtisena lenkkinä. Ei ole sama asia juosta portaita kun löytää hyvä flow juoksemiseen.

Tässä siis meidän uusin videomme, olkaa hyvät! Aina on hyvä päivä juosta ;)
P.s.  Tähän loppuun vielä nopeat futiskuulumiset! Viime viikonloppuna käväisimme Espoossa pelaamassa vieraspelin ja kotiin tulimme kolme pistettä rikkaampana. Ensi lauantaina aiomme kaataa FC Hertan kotipelissä vehkalammella! Tervetuloa katsomaan kotiotteluamme klo 16!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

<3