maanantai 8. heinäkuuta 2013

Ihanat aamut

Olen aamuihminen, olen aina ollut, jos ei lasketa vuotta jolloin olin 15-vuotias ja oli pakko nukkua iltapäivä kahteen sunnuntaisin, koska kaikki muutkin nukkuivat. Rakastan aamuja, etenkin kesä aamuja.  Jos joskus nukun myöhään, tuntuu kuin päivä menisi aivan hukkaan. Kesällä on täydellistä kattaa aamiainen parveekkeelle, nauttia aurongosta, raikkaasta aamuilmasta ja itsepoimituista kukista. Jokaisen pitäisi myös kokeilla juoksemista kesäaamuna. Kesäaamun raikkaus, kevyt aamuaurinko ja askelta toisen eteen, sillä on hyvä päivä on taattu.

Olen blenderin suurkuluttaja. Teen aamuisin ja monesti myös iltaisin erilaisia smoothieita. Joskus laiskuuksissani otan jonkin tujun smoothien myös töihin mukaan. Näppärä tapa ottaa smoothie mukaan evääksi on tehdä se säilykepurkkiin. Säilykepurkkeja on ihanan isoja, jotta juoma ei lopu kesken ja kierrekorkki on äärimmäisen kätevä. Täytyy kyllä myöntää, että nautin aamu smoothieni myös säilykepurkista, koska se näyttää kivalta. ( Enkä tarkoita nyt mitään metallista tonnikala purkkia, vaan säilöntään tarkoitettuja lasipurkkeja ;) )


Tässä on yksi omista kesäsmoothie suosikeistani. Tämä on aika herkku versio, mutta ainahan sekaan voi tarvittaessa laittaa vaikkapa jonkin pienen proteininlähteen.


Marikan kesäsmoothie:

2 dl maustamatonta jogurttia
reilu loraus maitoa
1,5 dl pakastemustikoita
Kourallinen tuoreita mansikoita
1 banaani
4-7 isoa mintun lehteä
oman maun mukaan kauraleseitä

Jos haluaa tästä reseptistä ruokaisamman kannattaa laittaa reilusti kauraleseitä. Tai antaa smoothien muhia vähän aikaa, jolloin leseet turpoavat raakapuuron tapaan. Hauskan ja helpon aamupalan tästä saa jos tekee smoothien illalla jääkaappiin ja antaa turvota yön yli. Itselleni yön ylin muhinut smoothie on liian tuju aamuun, joten juon aamiais smoothieni heti kun se on tehty, jolloin kauraleseet tuovat vain kivan purutuntuman. Suosittelen kokeilemaan myös marjojen ja mintun korvausta tuoreilla persikoilla, nam!








Kaunista ja energistä viikkoa kaikille,

-Marika


2 kommenttia:

  1. Mielettömän upeita kuvia täällä. Minäkin rakastan smoothieita, vaikken aamuihminen olekaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis :) Smoothiet on jotain täydellistä parhautta <3

      -Marika

      Poista

<3